4 AM Sluitingstijd voor uitgaansgelegenheden in toeristische gebieden voor onbepaalde tijd uitgesteld, zegt Thaise minister van Toerisme en Sport

nationaal —

Het voorstel om uitgaansgelegenheden in toeristische gebieden open te laten tot 4 uur is voor onbepaalde tijd uitgesteld, maakte de minister van Toerisme en Sport dinsdag 20 december bekend.

Het kabinet heeft de voorgestelde verlenging van de wettelijke sluitingstijd van uitgaansgelegenheden voor onbepaalde tijd uitgesteld tot 4 uur vanaf 2 uur, aldus minister Phiphat Ratchakitprakarn, die verslaggevers vertelde na de kabinetsvergadering van vandaag.

Hij voegde eraan toe dat het kabinet zei dat dit niet het juiste moment was om zoiets te doen gezien de huidige situatie, zonder verdere details te geven.

Deze niet zo schokkende stap kwam nadat minister van Volksgezondheid Anutin Charnvirakul op maandag 19 december had verklaard dat zijn ministerie resoluut tegen het voorstel was.

Anutin, de belangrijkste voorstander van cannabislegalisering, verzekerde ongeveer 50 vertegenwoordigers van verschillende burgergroepen dat hij het welzijn en de veiligheid van het publiek belangrijker vond dan de verdeeldheid zaaiende uitbreiding.

De zakelijke afdeling is het echter niet eens met Anutin, aangezien Thanawat Phonwichai, president van de Universiteit van de Thaise Kamer van Koophandel, zei dat het voorstel de moeite waard was om te proberen, omdat het de economie zou stimuleren en het leven van nachtlevenwerkers zou verbeteren.

"Mensen worden gedwongen meer geld te verdienen om de stijgende kosten van levensonderhoud, zoals elektriciteitsrekeningen, te evenaren", zei Thanawat.

Momenteel staat de wet de verkoop van alcohol in twee tijdblokken toe: van 11 uur tot 2 uur en van 5 uur tot middernacht voor verkopers, en tot 12 uur of 2 uur voor uitgaansgelegenheden, afhankelijk van de uitgaanszones.

Het National Alcoholic Beverage Policy Committee, geleid door premier Prayut Chan-o-cha, zal het voorstel op 22 december opnieuw bekijken. Volgens veel analisten is de afkondiging ervan echter een utopie.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Volg ons op FacebookTwitterGoogle NieuwsInstagramTiktokYouTubePinterestFlipboardof Tumblr

Ga met ons mee op LINE voor het verbreken van waarschuwingen!

Of, sluit je aan bij ons op Telegram voor het verbreken van waarschuwingen!

 

Abonneren
Tanakorn Panyadee
De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.