Negen provincies in Zuid-Thailand hebben te kampen met overstromingen, drie doden

Zuid-Thailand –

Het Department of Disaster Prevention and Mitigation (DDPM) meldt dat negen provincies in het zuiden van Thailand te kampen hebben met overstromingen als gevolg van aanhoudende zware regenval. Drie mensen zijn omgekomen bij de overstromingen.

De DDPM meldt dat moessonregens de Golf van Thailand in het zuidelijke deel van Thailand hebben bedekt en vanaf 17 december zware overstromingen hebben veroorzaakt.th tot morgen (20 decemberth).

Negen provincies hebben nog steeds last van plotselinge overstromingen die in totaal 15,648 gezinnen treffen in Surat Thani, Nakhon Si Thammarat, Trang, Satun, Yala, Songkhla, Narathiwat, Pattani en Phatthalung. Dit zijn in totaal 49 districten, 1,028 dorpen en 51,543 families. Drie mensen zijn omgekomen bij de overstromingen.

Veel delen van de zuidelijke provincies zijn bijna ontoegankelijk en staan ​​onder water. Als gevolg hiervan wordt reizigers en toeristen gevraagd om van tevoren voorzichtig te zijn en hun reisroutes uit te stippelen terwijl ze luisteren naar lokale weerberichten over de huidige situatie.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.