Naar verluidt nog meer dan 30 mensen in zee nadat het marineschip kapseisde bij Prachua

Prachuap Khiri Khan –

Een schip van de Royal Thai Navy kapseisde bij de wijk Bang Saphan. 73 bemanningsleden zijn gered, terwijl er nog ongeveer 33 in zee zijn.

De admiraal Pokkrong Monthatpalin van de Royal Thai Navy meldde vanmorgen (19 december) dat het korvet HTMS Sukhothai-marineschip gisteravond rond 11 uur (30 december) kapseisde als gevolg van sterke golven waardoor het op zijn kant kantelde. Volgens de Royal Thai Navy veroorzaakte waterlekkage in de boot een elektrische storing en stroomuitval. Het schip zonk kort daarna. 18 marineofficieren zijn gered terwijl 73 nog in zee zijn. Vier van de geredden raakten naar verluidt ernstig gewond met verwondingen zoals gebroken benen en groot bloedverlies.

De exacte locatie van het kapseizen was ongeveer twintig zeemijl uit de kust van het Bang Saphan-district in Prachuap Khiri Khan. Het incident was gisteren, 5 december, rond 16:18 uur begonnen, toen het zeewater voor het eerst de Sukhothai begon binnen te dringen. De motor stopte en de black-out vond plaats rond 6:17 uur, en reddingsschepen begonnen naar de locatie van de Sukhothai te varen. Om 19:56 kantelde de Sukhothai naar 45 graden en om 21:03 kantelde de Sukhothai naar 80 graden. Reddingsvlotten en boten werden ingezet en om 11:46 uur was de Sukhothai officieel gezonken. Sleepboten van Bang Saphan hielpen direct bij het redden van mensen uit zee. De reddingsoperaties gingen vannacht door.

Het schip was op weg naar Chonburi om deel te nemen aan een herdenkingsceremonie ter gelegenheid van de 100ste verjaardag van het overlijden van prins Abhakara Kiartivongse, prins van Chumphon, die 'de vader van de Thaise marine' is.

Een reddingsoperatie waarbij HTMS Angthong, HTMS Bhumibol Adulyadej, HTMS Kraburi en meer betrokken waren, werd gisteravond laat gelanceerd en gaat vandaag door. Disaster Prevention and Mitigation Area 4 is nu betrokken bij de bergingsoperatie en verleent aan land hulp aan zeelieden die in veiligheid zijn gebracht.

De Thaise premier Prayut Chan O'Cha heeft verklaard dat hij alle verloren troepen wil aanmoedigen en hoopt dat de Royal Thai Navy zal kunnen helpen bij het vinden van alle nog vermisten.

Dit is een verhaal in ontwikkeling en we zullen meer details geven zodra ze worden vrijgegeven.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.