Een vierde nest van een lederschildpad met 138 eieren is gevonden op een strand in Phang Nga

Phang Nga-

Er zijn in totaal 138 eieren van lederschildpadden gevonden in een vierde nest op een strand in Phang Nga, ten noorden van Phuket.

Het Department of Marine and Coastal Resources (DMCR) vertelde de Phuket Express dat ze vorige week op de hoogte waren gebracht van sporen van zeeschildpadden van een lokale bewoner op Khao Pi Lai Beach in Kok Kloi, Takua Thung district. Daarna gingen ze op zoek naar het nest.

Gisteren (18 decth) ambtenaren vonden het lederschildpadnest met in totaal 138 eieren, waarvan 116 bevruchte eieren. De eieren zijn verplaatst naar een veilig gebied in de buurt vanwege bezorgdheid over schade door het weer.

Een derde lederschildpadnest met eieren is gevonden op een strand in Phang Nga.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.