1,316 dagen te lange verblijfsduur Chinese vrouw gearresteerd nadat ze was betrapt op bedelen bij een tankstation in Phuket

Phuket -

Een Chinese vrouw die een visumoverschrijding van 1,316 dagen heeft, werd gearresteerd nadat sociale media haar verhaal deelde over het vaak om geld vragen van voornamelijk buitenlanders bij een benzinestation in Phuket.

Een verhaal van een buitenlandse vrouw die vier keer gedurende meerdere dagen geld vroeg aan voornamelijk buitenlanders in een benzinestation op Bypass Road in Rassada, ging eerder deze week viraal op sociale media.

De provinciale commandant van Phuket, generaal-majoor Sermpan Sirikong, vertelde gisteren (16 december) aan The Phuket Expressth) over het voorval. Ze hebben mevrouw Fan Yang, 47, Chinees staatsburger, opgespoord en gevonden. Ze verbleef in een budgethotel in Kamala.

Ze gaf tegenover de politie toe dat zij de persoon was in het verhaal op sociale media en zei dat ze geen geld had om haar benzine te betalen. Ze zei dat ze ook buitenlanders om hun bankrekeningen had gevraagd, omdat ze beweerde dat ze van plan was ze later terug te betalen. Sommige buitenlanders wilden geld terug maar sommigen wilden niets volgens haar.

De politie ontdekte ook dat ze 1,316 dagen langer was dan haar visum, haar wettelijke toestemming om in Thailand te blijven. Ze werd naar het politiebureau van Kamala gebracht om te worden beschuldigd van te lang blijven en uiteindelijk te worden uitgezet en op een zwarte lijst te staan.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.