Phuket Immigration kondigt de resultaten aan van hun recente hardhandig optreden tegen verblijfsduuroverschrijdingen

Phuket -

Phuket Immigration heeft onlangs het project 'Witte accommodatie voor buitenlanders' gelanceerd, gericht op 'Phuket wordt misdaadvrij'. Het project richt zich er vooral op dat buitenlanders goed ingeschreven staan ​​bij hun woonruimte en niet op ovblijf.

Dat heeft de immigratiechef van Phuket, kolonel Tanet Sukchai, aan de Phuket Express verteld. "We streven ernaar buitenlanders die in Phuket verblijven en wonen te controleren om ervoor te zorgen dat ze correct worden geregistreerd bij de immigratiedienst voor hun accommodatie en niet langer blijven."

“Voor de eerste helft van deze maand (1 decemberst tot december 15th) werden in totaal zes buitenlanders gearresteerd wegens te lang blijven en kregen 117 buitenlanders een boete omdat ze hun accommodatie niet correct hadden geregistreerd. Acht accommodatie-/hoteleigenaren kregen een boete voor het niet aangeven van buitenlanders die in hun pand woonden.”

De Phuket Express heeft hieronder een aantal gevallen van overschrijding behandeld:

Een 55-jarige Filippijnse man werd in Kathu gearresteerd voor 252 dagen omdat hij zijn wettelijke visumvoorwaarden had overschreden.

Een 63-jarige Amerikaanse man is in Phuket gearresteerd wegens overschrijding van de toegestane verblijfsduur van acht dagen. Naar verluidt verliet hij zijn kamer niet en at hij alleen eiwitcapsules terwijl hij zich verstopte voor de Thaise immigratie.

Een 30-jarige Zuid-Afrikaanse man werd gearresteerd in het Thalang-district met een overschrijding van 196 dagen. Hij had onlangs geprobeerd de immigratie te ontwijken door van Chiang Rai naar Phang Nga en vervolgens naar Phuket te verhuizen. Hij beweerde dat hij geen geld had om terug te gaan naar zijn land.

“Bovendien worden er vijftien gevallen aangespannen van visa voor verblijf in Thailand die oneigenlijk worden gebruikt, zoals mensen die niet echt naar school gaan maar een onderwijsvisum hebben, of een vrijwilligersvisum hebben maar geen vrijwilligerswerk doen (11 gevallen in Mueang Phuket, 2 gevallen in Patong en 2 gevallen in Chalong). concludeerde Tanet.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.