Herstel van de toeristenindustrie in Phuket wordt geconfronteerd met een groot obstakel van personeelstekorten

Phuket -

Bedrijven in Phuket worden aangemoedigd om meer deeltijdwerkers te accepteren om het tekort aan arbeidskrachten in de toeristische sector van het eiland te helpen verlichten.

Volgens minister van Arbeid, Suchart Chomklin, wordt het probleem van het tekort aan arbeidskrachten steeds groter naarmate bedrijven zich snel herstellen na drie jaar sluiting als gevolg van de wereldwijde pandemie. Er zijn ten minste 17,000 werknemers nodig om aan de vraag te voldoen, met naar verluidt 8,772 werknemers in 405 vestigingen die dringend nodig zijn.

Het ministerie van Arbeid heeft er bij bedrijven op aangedrongen om meer deeltijdbanen aan te bieden aan individuen, zoals studenten of senioren. Universiteitsstudenten uit naburige provincies worden ook aangemoedigd om deeltijdwerkers op het eiland te worden. Autoriteiten doen ondertussen een beroep op inwoners van Phuket die elders werken om naar huis terug te keren om werk te vinden.

Suchart zei dat het ministerie op 27 december een banenbeurs zal houden in het centrum van Phuket om meer mensen te werven voor werk op het eiland. Om te garanderen dat vacatures hun doel bereiken, zal het ministerie vacatures op het eiland gaan delen via de Facebook-pagina van het Phuket Provincial Employment Office en de officiële Line-chatgroep van het ministerie.

Vacatures zijn te vinden op de DoE-website of door de applicatie "Thai Mee Ngan Thum" te downloaden.

BRON: NNT

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.