Phuket's grootste verhalen van de afgelopen week: buitenlanders die te lang blijven gearresteerd, brandschade aan veerboot en meer.

Hallo, Phuket Express-lezers en supporters!

Het volgende is onze wekelijkse rubriek waarin we de beste lokale verhalen van de afgelopen week in ons gebied van Phuket belichten. Het aantal verhalen verschilt van week tot week.

Deze worden gekozen en samengesteld door onze redactie en zijn ontworpen voor onze lezers om snel een "inhaalslag" te krijgen van belangrijke verhalen die ze misschien hebben gemist. We publiceren dagelijks veel verhalen en het is gemakkelijk om belangrijke gebeurtenissen of veranderingen in ons gebied uit het oog te verliezen. We doen nationale samenvattingen in een apart artikel, dit zijn alleen de beste lokale verhalen in de provincie Phuket.

Ze staan ​​niet in een bepaalde volgorde van belangrijkheid, maar ongeveer in volgorde van publicatie. Deze zijn van maandag 5 december 2022 tot en met zondag 11 december 2022.

Laten we beginnen en kijken wat de beste lokale verhalen waren!

  1. Een 63-jarige Amerikaanse man is in Phuket gearresteerd wegens overschrijding van de toegestane verblijfsduur van acht dagen. Naar verluidt verliet hij zijn kamer niet en at hij alleen eiwitcapsules terwijl hij zich verstopte voor de Thaise immigratie.

De heer Williams vertelde de politie dat hij wist dat hij te lang was gebleven, dus verliet hij zijn huurkamer niet en at hij alleen eiwitcapsules.

Een 30-jarige Zuid-Afrikaanse man werd gearresteerd in het Thalang-district met een overschrijding van 196 dagen. Hij had onlangs geprobeerd de immigratie te ontwijken door van Chiang Rai naar Phang Nga en vervolgens naar Phuket te verhuizen. Hij beweerde dat hij geen geld had om terug te gaan naar zijn land.

De heer Reynolds zei dat hij niet in staat was om terug te gaan naar zijn land of een fatsoenlijk visum te krijgen, omdat hij zei dat hij niet genoeg geld had.

2. Lokale exploitanten van strandbedden in Patong vragen om uitbreiding van hun werkzones vanwege de komst van meer toeristen.

Normaal gesproken mogen ze tien procent van het strand gebruiken voor hun werkgebied. In dit hoogseizoen vragen ze echter om uitbreiding naar 20 procent zonering van het strand.

3. Op het strand van Patong werden na klachten drijvende lantaarns en vuurwerk in beslag genomen.

Drijvende lantaarns en vuurwerk mogen niet zonder toestemming in het openbaar worden afgestoken. Iedereen die deze regel overtreedt, krijgt een boete van maximaal 60,000 baht en/of een gevangenisstraf van maximaal drie jaar.

4. 108 eieren van lederschildpadden gevonden op Mai Khao Beach in Thaleng.

Dit zijn de eerste eieren van lederschildpadden die op een strand in Phuket zijn gevonden jaar.

5. Een brand heeft een veerboot beschadigd die geparkeerd stond bij een pier op Sirey Island, Mueang Phuket.

Eerst wordt aangenomen dat de brand is ontstaan ​​door een elektrische kortsluiting, terwijl het onderzoek is voortgezet om de exacte oorzaak van de brand te vinden brand.

Dat was alles voor deze week, zoals altijd bedankt voor je steun!

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.