Team Hollywood claimt three-peat in IRC Zero bij 34th Phuket King's Cup Regatta

PERSBERICHT:

Phuket -

  Titelverdediger en ervaren Australische zeiler Ray Roberts Team Hollywood versloeg rivaal Thailand's TP52 Kevin en Tom Whitcraft THA 72 ternauwernood om de topklasse IRC Zero-klasse te winnen in een spannende wedstrijd die de 34e Phuket King's Cup Regatta markeerde.

Alle winnaars van de klassen kielboot en multihull en internationale bijboot namen hun eer in ontvangst tijdens de koninklijke prijsuitreiking in het Beyond Resort Kata, Phuket.
-=-=-=-=-=-
De IRC Zero-klasse ging tot het uiterste: THA 72 won de eerste race van de laatste dag en bleef een punt achter op Team Hollywood op weg naar de laatste race van de regatta. En als THA 72 de laatste race had gewonnen, zou het de regatta hebben gewonnen, aangezien het bij terugtelling de voorlaatste race van het evenement had gewonnen.
-=-=-=-==-=-
De twee jachten vochten het hele parcours uit en toen ze het hoogste punt bereikten tijdens de laatste etappe van de laatste race, waren ze minder dan een bootlengte van elkaar verwijderd. Tijdens het sparren boekte Team Hollywood zes overwinningen uit tien races in deze klasse, en slaagde er net in om de overwinning binnen te halen door de finishtijd met zes seconden te overschrijden met een gecorrigeerde tijd boven THA 72. Wereldberoemde zeiler Adam Minoprio, die de tacticus was van Team Hollywood, zei: "Dat was echt racen vandaag, de hele weg knijpen en plooien."
-=-=-=-=-=-=
De in Singapore geregistreerde boot WindSikher van Sarab Singh en Nick Burns eindigde als derde overall in deze klasse, maar slaagde er wel in om vol te houden, elke race te zeilen en de laatste wedstrijd in de serie te winnen. Het was dezelfde één-twee-drie-finish die deze klasse zag tijdens de laatste keer dat de regatta werd gehouden in 2019. En deze drie boten hebben de regatta de laatste vijf keer gewonnen (Team Hollywood 2022, 2019 & 2018; THA 72 2017 & Windscherm 2016).
-=-=-=-=-=-=
Met een tweede en derde plaats vandaag, kon de Japanse bemanning van Kazuki Kihara op Char Chan vasthouden en de IRC 1-klasse winnen en een late aanval van Garry Holt's Let's Get It On vermijden, die vandaag beide races won en tweede werd. algemeen. De Ramrod van Craig Douglas werd derde in het algemeen klassement op basis van een goede dag. De Hanuman XXXIX van Morten Jakobsen eindigde als vierde, hoewel Morten vandaag in de weer was en de boot niet zeilde.
-=-=-=-=-=-=-=
Matti Sepp's Judy eindigde als vijfde in de klasse – pas trouwens op voor Matti die deelneemt aan de World Match Racing Tour. Craig Nichols Alright kwam voor de derde achtereenvolgende racedag niet van start en eindigde als laatste in de klasse.
-=-=-=-=-=-=-=
Thais claimden de overwinning in de Premier Cruising-klasse, want Ithinai Yingsiri's X-Yacht 55 Pine Pacific won opnieuw op de laatste dag en claimde de overwinning op Peter Cremers gestroomlijnde Warwick 75 Shatoosh en Simon & Chaa Piff's Firstlight die als derde eindigden, hoewel het niet zeilde op de laatste dag.
-=-=-==-=–=-=-
De Charter Cruising Class deed vandaag niet mee, maar Fei Jian van Jakod Handte zegevierde in deze klasse en won voor het eerst in dertig jaar competitie een divisie in de King's Cup. Torben Kristensen's Kinnon moest zich terugtrekken uit de regatta na race twee op dag drie toen hij in botsing kwam met 2Fast4you, maar hij behaalde nog steeds de tweede plaats in de klasse boven Masami Yamashita's Inlova vanwege zijn eerste plaats in het begin van de regatta.
-=-=-=-=-=-=-
De Multihull OMR-klasse deed niet mee op de laatste dag, maar Hermann Schwarz' 2Fast4you won elke race in deze klasse van Hang Chen's ZOE, behalve de race waarin hij zich moest terugtrekken vanwege zijn aanvaring met Kinnon.
-=-=-=-=-=-=-
In de International Dinghy Classes (Optimist Boys, Optimist Girls, Open ILCA4, ILCA6, ILCA 7, 420, 470 en Open Skiff) streden 182 rubberboten uit Thailand, het Verenigd Koninkrijk, Singapore, India, Japan, Maleisië en China tegen elkaar bij Kata Beach.
-=-=-==-=-=-=
Thais deden het erg goed in de dinghy-competities, want Chanatip Tongglum won de Optimist Boys en Prin Subying won de Optimist Girls-klasse. In de 29er-klasse leiden Chaichanawut Deenak en Suthon Yampinit uit Thailand het peloton.
-=-=-=-=-=-=-
Landgenoten Narisara Satta en Nichapa Waiwai wonnen de Skiff Boat klasse. De Open ILCA 7 zag de Thaise nationale Prakasit Hongpradab winnen met landgenoten Paliga Poonpat en Chakkaphat Wiriyakitti die de 420 klasse wonnen. De 470-klasse werd veroverd door Navee Thamsoontorn en Panida Suksomporn, ook uit Thailand.
-=-=-=-=-=-=
De Open ILCA4 werd gewonnen door Kenan Tan uit Singapore, terwijl landgenoot Khoo Zachary de Open ILCA6-divisie won. en het Open Skiff-kampioenschap werd gewonnen door Anandi Chandavarkar uit India.
-=-=-=-=-=-=-
Kevin Whitcraft, de president van het organisatiecomité van de Phuket King's Cup Regatta, zei tijdens de koninklijke prijsuitreiking: "Van de kielbootvloot tot de grootste sloepvloot in de geschiedenis van de King's Cup, het is een groot eerbetoon geweest aan Zijne Majesteit Koning Rama X, ons gastland en iedereen die geniet van de vrijheid van de zee – vooral in de Thaise wateren.
-=-=-=-=-=-=
Het zijn drie lange jaren geweest zonder de Phuket King's Cup Regatta en we zijn verheugd dit evenement te hebben afgerond als het begin van een nieuwe toekomst voor de Regatta, die laat zien dat Phuket en Thailand weer actief zijn als reisbestemming.”
-=-=-=-=-=-=-
Kevin Whitcraft, de president van het organisatiecomité van de Phuket King's Cup Regatta, zei tijdens de koninklijke prijsuitreiking: "Van de kielbootvloot tot de grootste sloepvloot in de geschiedenis van de King's Cup, het is een groot eerbetoon geweest aan Zijne Majesteit Koning Rama X, ons gastland en iedereen die geniet van de vrijheid van de zee – vooral in de Thaise wateren.
-=-=-=-==-=-=-
Het zijn drie lange jaren geweest zonder de Phuket King's Cup Regatta en we zijn verheugd dit evenement te hebben voltooid als het begin van een nieuwe toekomst voor de Regatta, die laat zien dat Phuket en Thailand weer actief zijn als bestemming voor reizen en zeilen.
-=-=-=-=-=-=–=-
“Namens het organisatiecomité feliciteer ik de winnaars en vertel ik iedereen, win – of verlies – om weer met ons mee te doen aan de 35e regatta die zal worden gehouden van 2 tot 9 december 2023. Voor alle terugkerende zeilers en nieuwkomers , we kijken ernaar uit u weer te verwelkomen en u in de toekomst te verwelkomen.”

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.