108 eieren van lederschildpadden gevonden op Phuket Beach

Phuket -

108 lederschildpadden gevonden op Mai Khao Beach in Thalang.

De heer Sorasak Rananan, het hoofd van het Sirinat National Park, vertelde de Phuket Express dat ze vandaag (11 december) op de hoogte zijn gebracht door een plaatselijke bewoner.th) over de eieren en zei dat hij sporen van een grote zeeschildpad zag op Mai Khao Beach in de buurt van een hotel.

De ambtenaren van het nationale park gingen naar het strand van Mai Khao om de sporen te vinden van een grote lederschildpad van ongeveer 180 centimeter breed. In totaal zijn er 108 eieren in het nest gevonden waarvan 79 bevruchte eieren. De eieren werden verplaatst naar een veilig gebied bij Nai Yang Beach in de buurt.

Ondertussen een derde lederschildpadnest met eieren werd gevonden op een strand in Phang Nga, ten noorden van Phuket.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.