Thaise premier zit 'Amazing Thailand 10 Million Celebrations' voor op Suvarnabhumi Airport

PERSBERICHT:

Thailand heeft vandaag, 2022 december, zijn doel voor 10 internationale aankomsten bereikt met vieringen op belangrijke luchthavens en grenscontroleposten om passagiers te verwelkomen die op dit moment in het koninkrijk aankomenwij dag.

Bangkok, 10 December, 2022 – De Thaise premier, generaal Prayut Chan-o-cha, zat de welkomstceremonie "Amazing Thailand 10 Million Celebrations" voor op Suvarnabhumi Airport, een van een aantal belangrijke luchthavens en grenscontroleposten waar gedenkwaardige evenementen worden gehouden ter gelegenheid van de aankomst van toeristen van over de hele wereld die de 10 miljoen mark – de doelstelling voor 2022.

Premier Prayut zei: “Namens de Thaise regering, het Thaise volk en Thaise ondernemers in de reis- en toerismebranche wil ik alle bezoekers van harte welkom heten. Ik hoop dat u van deze gelegenheid gebruik zult maken om Thailand in vele opzichten te ervaren, waaronder charmante tradities en cultuur, prachtige natuur en heerlijk eten. Het Thaise volk staat klaar om een ​​goede gastheer te zijn voor alle reizigers die te gast zijn in Thailand.”

Het bereiken van de mijlpaal van 10 miljoen bezoekers voor het einde van het jaar is een duidelijk teken van het vertrouwen van de bezoekers in Thailand als favoriete toeristische bestemming, en symboliseert de gevestigde status van het koninkrijk als een van 's werelds meest populaire vakantiebestemmingen.

HE Mr. Phiphat Ratchakitprakarn, minister van Toerisme en Sport, zei: “Het doel van 10 miljoen aankomsten in 2022 is gehaald, zoals beloofd aan de Thaise regering. Het is een mijlpaal die het succesvolle herstel van de toeristenindustrie in Thailand weerspiegelt, een prestatie die tot stand is gekomen door de gezamenlijke inspanningen van alle belanghebbenden in de publieke en private sector.”

De heer Phiphat benadrukte hoe de zorgvuldig geplande routekaart van Thailand naar de volledige heropening voor internationaal toerisme op 1 oktober 2022, was begonnen met de lancering van de Phuket Sandbox in juli 2021 en culmineerde in de mijlpaal van vandaag van 10 miljoen aankomsten.

De campagne 'Visit Thailand Year 2022-2023: Amazing New Chapters' liep voorop in de inspanningen van de toeristenindustrie om de Thaise economie vooruit te helpen en een nieuwe richting in te slaan naar een duurzamer en verantwoordelijker toerisme.

The Amazing Thailand 10 Million Celebrations, georganiseerd door TAT in samenwerking met partners uit de publieke en private sector, werden gehouden op zeven belangrijke internationale en regionale luchthavens in Bangkok (Suvarnabhumi en Don Mueang), Phuket, Krabi, Chiang Mai, U-Tapao en Samui , evenals twee grenscontroleposten in Songkhla (Sadao) en Nong Khai.

Evenementen op alle negen locaties toonden de soft-power-fundamenten van Thailand - waaronder Food, Film, Fashion, Fight en Festival - die worden gebruikt om Thailand te promoten op bronmarkten over de hele wereld. Dit omvatte culturele shows en souvenirs die uniek zijn voor elke locatie, gepresenteerd aan aankomende passagiers op de aangewezen vluchten of landgrensovergangen.

Met name de welkomstceremonie op Suvarnabhumi Airport werd gehouden in samenwerking met Suvarnabhumi Airport, Siam Piwat, The Mall Group, Central Pattana (CPN) en Central Group, King Power, winkelcentrum Terminal 21 Asok en winkelcentrum Terminal 21 Rama 3. Het evenement verwelkomde aankomende passagiers op twee aangewezen vluchten: vlucht TG923 van Thai Airways International (THAI) uit Frankfurt, Duitsland met 348 passagiers die om 13.45 uur landden, en Saudia-vlucht SV846 uit Riyadh, Saoedi-Arabië met 357 passagiers die om 15.00 uur landden.

Er werden speciale prijzen uitgereikt aan de gelukkigste familie – de heer Hetham Almdlj en mevrouw Njood Alkhuwaiter – op Saudi-Arabië-vlucht SV846 vanuit Riyad, en die Phuket voor 10 dagen zullen bezoeken. De prijzen omvatten AOT Limousine-transfer vanaf Suvarnabhumi Airport, vliegtickets van Saudia Airlines, cadeaubonnen van Andamanda Phuket, Vana Nava Hua Hin, Royal Orchid Sheraton Hotel & Towers en Hanuman World, medische check-up privileges van Bumrungrad Hospital en MedPark Hospital, winkelvouchers en cadeauartikelen van CPN, Central Group, King Power, The Mall Group en Siam Piwat, en virtueel land van Bitkub.

Thailand's totale bezoekersaantallen voor 2022 zullen meer dan 10 miljoen bedragen, met meer dan 500 miljard Baht aan internationale inkomsten uit toerisme. Het doel voor 2023 is 20 miljoen aankomsten en internationale inkomsten uit toerisme van 1.5 biljoen Baht – een terugkeer naar 80% van het niveau van vóór de pandemie in 2019 – op een totaal van 2.38 biljoen Baht aan totale inkomsten uit toerisme.

“Geweldig Thailand 10 Million Celebrations” op Suvarnabhumi Airport

De welkomstceremonie "Amazing Thailand 10 Million Celebrations" op Suvarnabhumi Airport - de belangrijkste internationale toegangspoort tot Thailand - werd voorgezeten door de Thaise premier, generaal Prayut Chan-o-cha.

Ook aanwezig bij de grote gelegenheid waren HE Mr. Phiphat Ratchakitprakarn, Minister van Toerisme en Sport, Prof. Thosaporn Sirisumphand, TAT Voorzitter van de Raad van Bestuur, Mr. Abdulaziz Abdullah Alkhudhayr, zaakgelastigde ai, Koninklijke Ambassade van Saudi-Arabië Thailand, dhr. Yuthasak Supasorn, TAT-gouverneur, dhr. Kittipong Kittikachorn, algemeen directeur van Suvarnabhumi Airport, dhr. Chaipot Charoonpong, vice-gouverneur van de provincie Samut Prakan, Pol. Luitenant-generaal Sukhun Prommayon, commissaris van de toeristenpolitie, Pol. Kolonel Rungsak Saengsiengfa Plaatsvervangend commandant van immigratiedivisie 2.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.