Twee grote zoutwaterkrokodillen in Surat Thani gevangen door lokale dorpelingen

Soerat Thani –

  Twee grote zoutwaterkrokodillen werden gevangen door lokale dorpelingen in het district Tha Chana.

Het districtshoofd van Tha Chana vertelde de Phuket Express dat hij door lokale dorpelingen op de hoogte was gebracht dat ze gisteravond (8 december) een enorme krokodil hadden gezien.th) aan de kant van de weg bij een kanaal in het Kantulee-subdistrict, ongeveer 100 meter van lokale huizen. Locals die zelfverklaarde experts zijn in het vangen van krokodillen, vingen later niet slechts één krokodil, maar twee.

De Tha Chana-visserijchef, mevrouw Pilaiphon Thongmak, vertelde de Phuket Express dat het vrouwelijke zoutwaterkrokodillen zijn. Een ervan is vier meter lang en weegt 400 kilogram. De andere is 2.1 meter lang en weegt ongeveer 70 kilogram. De krokodillen zijn nu veilig in het visserijcentrum.

Zoutwaterkrokodillen zijn woedender dan zoetwaterkrokodillen, zei Pilaiphon. Ze voegde eraan toe dat de Tha Chana-visserij ze al jaren niet meer heeft gezien. Als iemand krokodillen rond woonwijken zag, drong Pilaiphon er bij het publiek op aan om experts te bellen om ze te vangen.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.