Walvis gered na aanspoelen op een strand in Narathiwat

Narathiwat –

  Een walvis is gered nadat hij was aangespoeld op een strand in Narathiwat.

Het Department of Marine and Coastal Resources (DMCR) vertelde de Phuket Express dat ze gisteren (5 december) op de hoogte waren gebracht van de walvisth) op het Naratat-strand in het subdistrict Kok Takean, district Mueang Narathiwat.

Lokale bewoners, reddingswerkers en politie hielpen de walvis terug naar zee te duwen. Twee uur later spoelde dezelfde walvis voor de tweede keer aan op het strand, ongeveer 500 meter van de eerste locatie.

De DMCR-functionarissen waren van mening dat de walvis ziek zou kunnen zijn en niet in staat zou zijn om met sterke golven om te gaan. Een dierenarts werd naar het strand gestuurd en de walvis, die later werd geïdentificeerd als een griend met korte vinnen, werd voor behandeling teruggebracht naar het Marine and Coastal Resources Centre voordat hij weer in zee werd vrijgelaten.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.