De Thaise minister van Volksgezondheid zegt dat hij het niet eens is met de sluiting van nachtclubs om 4 uur 's ochtends, zegt dat het Covid kan verspreiden

nationaal —

  Minister van Volksgezondheid Anutin Charnvirakul zei dat hij het er niet mee eens was dat uitgaansgelegenheden op bepaalde toeristische plekken tot 4 uur open mogen blijven, omdat dit Covid-19 zou kunnen verspreiden.

Anutin, de belangrijkste voorstander van cannabislegalisering, gaf een interview met de Thaise media voordat hij vandaag de kabinetsvergadering bijwoonde, waarin hij zei dat het ministerie van Volksgezondheid bezorgd was dat de verlenging van het nachtleven tot 4 uur 's ochtends vanaf 2 uur 's nachts zou kunnen leiden tot de verspreiding van Covid-19 en verkeersongevallen.

Hij stelt dat sluiten om 2 uur 's nachts al passend is voor de uitgaanssector. De minister voegde er echter aan toe bereid te zijn de meerderheid in het kabinet te respecteren.

Toen hem werd gevraagd wat hij als nieuwjaarscadeau voor Thaise burgers had, zei Anutin: "De vierde boosterdosis voor Covid-19 en een gezondheidspakket voor ouderen."

Op dezelfde dag onthulde Pipat Ratchakitprakarn, minister van Toerisme en Sport, in het regeringsgebouw aan de Thaise verslaggevers dat hij van plan was om de sluitingsmaatregel om 4 uur 's ochtends op Bangla Road in Phuket te besturen.

Als het vandaag (6 december) door het kabinet wordt goedgekeurd, is de maatregel waarschijnlijk na het toeristische hoogseizoen in maart 2023, zei Pipat.

De minister van toerisme reageerde niet op Anutins meningsverschil over de langere openingstijden voor uitgaansgelegenheden.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media. 

Abonneren
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij woont al ongeveer negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/