UPDATE: Politie op jacht naar vermoedelijke opstandelingen die treinontsporing in Songkhla hebben veroorzaakt

FOTO: Matichon

nationaal —

  De politie van Songkhla is op zoek naar vermoedelijke opstandelingen die op zaterdag 3 december een bom hebben laten ontploffen om een ​​goederentrein te laten ontsporen in het Sadao-district van Songkhla.

Eerst ons vorige verhaal:

De autoriteiten van Songkhla hebben de veiligheidsmaatregelen aangescherpt nadat op zaterdag 3 december een goederentrein in het Sadao-district ontspoorde door een bom op het spoor. Er werden geen gewonden gemeld.

Nu voor onze update: 

De bom ging af toen goederentrein nr. 707 zaterdag het treinstation van Khlong Ngae naderde. Bij het incident raakte gelukkig niemand gewond, maar elf van de 20 auto's ontspoorden en raakten zwaar beschadigd.

Ambtenaren van de Thaise Staatsspoorwegen verwijderen de trein en repareren het spoor om het weer operationeel te maken. Pol. Generaal-majoor Wara Vechapinan, commandant van de provinciale politie van Songkhla, vertelde de Thaise media dat hij dacht dat de verdachten zuidelijke opstandelingen waren die uit andere gebieden kwamen.

De verdachten worden opgejaagd door gerechtsdeurwaarders. Aanzienlijk bewijs rond de opgeblazen baan is verzameld en wordt onderzocht door forensische experts.

Behalve dat het reizen tussen Hat Yai en Padang Besar wordt belemmerd voor talloze passagiers, is de bom bedoeld om de economie in het gebied te schaden, zei Pol. Generaal-majoor Wara. De opstandelingen waren misschien niet van plan iemand pijn te doen, omdat ze alleen een goederentrein als doelwit hadden.

Veel potentiële verdachten zijn opgeroepen voor ondervraging, maar tot nu toe zijn er geen solide aanwijzingen ontdekt.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Discussieer mee in onze Facebook-groep https://www.facebook.com/groups/438849630140035/of in de reacties hieronder.

Abonneren
Tanakorn Panyadee
De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.