Phuket's grootste verhalen van de afgelopen week: Russische toeristen zijn topbezoekers, alternatieve route naar Patong geopend, en meer

Hallo, Phuket Express-lezers en supporters!

Het volgende is onze wekelijkse rubriek waarin we de beste lokale verhalen van de afgelopen week in ons gebied van Phuket belichten. Het aantal verhalen verschilt van week tot week.

Deze worden gekozen en samengesteld door onze redactie en zijn ontworpen voor onze lezers om snel een "inhaalslag" te krijgen van belangrijke verhalen die ze misschien hebben gemist. We publiceren dagelijks veel verhalen en het is gemakkelijk om belangrijke gebeurtenissen of veranderingen in ons gebied uit het oog te verliezen. We doen nationale samenvattingen in een apart artikel, dit zijn alleen de beste lokale verhalen in de provincie Phuket.

Ze staan ​​niet in een bepaalde volgorde van belangrijkheid, maar ongeveer in volgorde van publicatie. Deze zijn van maandag 28 november 2022 tot en met zondag 4 december 2022.

Laten we beginnen en kijken wat de beste lokale verhalen waren!

  1. Een Franse man die vorige week in Rawai werd gearresteerd wegens illegaal bezit van een walvisskelet beweerde dat een verkoper hem had verteld dat het van hout was.                                            De heer Alain vertelde ambtenaren dat hij het artikel had gekocht van een markt in de buurt van Chalong. De verkoper vertelde hem dat het van hout was. Hij gebruikte het om het huis te versieren en wist niet dat het een walvisskelet was.
  2. Russische toeristen hebben de top van Phuket-bezoekers bereikt met meer dan 50,000 bezoekers deze maand, november.

De directeur van het kantoor van Phuket Tourism of Thailand (TAT) zei: “Van januari tot oktober van dit jaar genereerde Phuket meer dan 119 miljard baht. Dit cijfer laat zien dat het toerisme in Phuket met 80 procent is toegenomen, zelfs als we geen Chinese toeristen hebben.”

Sinds 900,000 mei hebben meer dan 1 buitenlandse en Thaise toeristen Phuket bezochtst.

Van die 914,746 zijn buitenlanders en 19,418 Thaise bezoekers.

3. Een nieuwe lokale weg van Kathu naar Patong wordt vandaag, Vaderdag, 5 december 2022, officieel geopend.

De weg wordt nu gebruikt door motoren en kleinere auto's. Grotere voertuigen mogen de weg niet gebruiken. 

4. Wetshandhavers inspecteerden meerdere bedrijven in Phuket die naar verluidt verband houden met de vermeende Chinese 'maffia'-baas 'Tuhao'. Agenten namen auto's, bedden en computers in beslag.

De echte identiteit van de verdachte werd door de politie onthuld als Chaiyanat Kornchayanant, een genaturaliseerde Thaise burger van Chinese afkomst.

Er is een aanklacht ingediend tegen een conciërge wegens illegaal bezit van slangen bij een bedrijf dat naar verluidt banden heeft met de vermeende Chinese 'maffia'-baas 'Tuhao'.

De conciërge werd naar het politiebureau van Wichit gebracht om te worden beschuldigd van illegaal bezit van wilde dieren, aangezien er geen vergunningen werden gevonden.

5. Een 55-jarige Filippijnse man werd in Kathu gearresteerd voor 252 dagen omdat hij zijn wettelijke visumvoorwaarden had overschreden.

Hij werd naar het politiebureau van Kathu gebracht om te worden beschuldigd van een te lange verblijfsduur en wacht op zijn uitzetting op zijn kosten.

Dat was alles voor deze week, zoals altijd bedankt voor je steun!

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.