Chinese vrouw gearresteerd in Surat Thani wegens te lange verblijfsduur, Vijf mensen gearresteerd wegens te lange verblijfsduur in Chiang Mai

Soerat Thani –

  Een 31-jarige Chinese vrouw werd gearresteerd in Surat Thani voor 19 dagen te lang blijven, terwijl vijf anderen werden gearresteerd in Chiang Mai in wat Royal Thai Immigration een nationaal hardhandig optreden voor begin december noemt.

Het Surat Thani Immigration Office vertelde de Phuket Express dat gisteren (4 decemberth) arresteerde een team van immigratieambtenaren van Surat Thani Miss Hu Yanqiu, 31 van Chinese nationaliteit, in een huis in het subdistrict Makham Tia in het district Mueang Surat Thani.

Ze is nu 19 dagen te lang gebleven. Ze werd naar een politiebureau gebracht om te worden beschuldigd van een te lange verblijfsduur en wacht op haar uitzetting.

De arrestatie volgt nadat de immigratieambtenaren van Surat Thani aan het patrouilleren waren in de Smart Patrol Car die beschikt over geavanceerde gezichtsherkenningstechnologie om op te treden tegen buitenlanders die te lang in het land verblijven als onderdeel van een 1 decemberst tot december 10th, campagne 2022.

Ondertussen werden tijdens een soortgelijk hardhandig optreden in Chiang Mai tussen 2 en 4 december vijf mensen die hun verblijfsduur overschreden hadden betrapt:

De overstayers waren -
  • Man, 71 jaar oud, Chinese nationaliteit, verblijfsduur 49 dagen
  • Man, 40 jaar oud, Chinese nationaliteit, verblijfsduur 87 dagen
  • Vrouw, 35 jaar oud, Chinese nationaliteit, verblijfsduur langer dan 87 dagen
  • Man, 50 jaar oud, Myanmarese nationaliteit, verblijfsduur 122 dagen
  • Vrouw, 42 jaar oud, Myanmarese nationaliteit, werkt zonder vergunning en blijft langer dan vijf dagen

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.