UPDATE: Ambtenaren volgen naar schatting 100,000 kilo afval op Koh Siray, geven de schuld aan migrerende werknemers

Koh Siray:

Ambtenaren uit Bangkok kwamen naar beneden om de naar schatting 100,000 kilo afval op te volgen die gedurende meer dan 20 jaar op Koh Siray werd gedumpt.

Ons vorige verhaal:

De kwestie werd eerder deze week aan het licht gebracht door de Facebook-pagina 'Monsoon Garbage Thailand'.

Gisteren, (1 decemberst), kwam de directeur-generaal van het Department of Marine and Coastal resources (DMCR), de heer Attaphon Jaroenchansa uit Bangkok om de kwestie te onderzoeken.

De heer Attaphon vertelde de Phuket Express: “De meeste inwoners zijn Myanmarese staatsburgers die kamers huren en in het mangrovebosgebied wonen. In het verleden verzamelde de gemeente Rasssada afval in het gebied, maar er is nog steeds veel afval over.”

“Het meeste afval wordt gedumpt in het water rond de woonplaatsen van de migranten. Iedereen moet helpen om afval in bakken te deponeren, anders zullen wetshandhavers dit moeten afdwingen met juridische stappen”, voegde de heer Attaphon eraan toe.

De burgemeester van Rassada, de heer Nakarain Yorsangrat, vertelde de Phuket Express: “We hebben gisteren een grote schoonmaakdag gehouden in het gebied. We zullen ook afvalverwerkingsbedrijven inhuren om al het afval uit dit gebied te verwijderen voor een kortetermijnoplossing. Maar voor de langetermijnoplossing zullen we migrerende werknemers die in dit gebied wonen controleren, aangezien er te veel zijn en ze zich niet aan de afvalverwijderingswetten houden.”

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.