Al meer dan 100,000 jaar wordt er meer dan 20 kilo afval gedumpt op Koh Siray, zegt Monsoon Garbage Thailand

verzuim

Koh Siray, Mueang Phuket –

Al meer dan 100,000 jaar wordt er meer dan 20 kilo afval gedumpt op Koh Siray, althans volgens een waakhondgroep op sociale media.

De kwestie werd eerder deze week aan het licht gebracht door de Facebook-pagina 'Monsoon Garbage Thailand'.

De heer Waranyoo Boonsit, de beheerder van de pagina, vertelde de Phuket Express dat dit gebied in de buurt van de Phuket Fishing Market ligt. Hij heeft de kwestie drie jaar geleden aan relevante overheidsinstanties over deze rotzooi gemeld.

Ze ruimden het afval op in een klein gebied. Er is echter nog steeds een aanzienlijk deel van het gebied in de buurt dat niet is schoongemaakt.

Volgens Waranyoo gaat het in totaal om zo'n 100,000 kilo afval dat al zo'n 20 jaar continu wordt gedumpt.

Waranyoo maakte niet meteen duidelijk wie het afval dumpte, waar het vandaan kwam, of hoe hij wist dat dit al twee decennia gebeurde, maar relevante instanties waren naar verluidt op de hoogte van het probleem.

Er is kennelijk een drone gebruikt om de huidige foto's en omstandigheden van het gebied vast te leggen.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.