Nog geen besluiten over voorstel om sluitingstijden te verlengen tot 4 uur 's ochtends voor het Thaise nachtleven

Bangkok, Thailand-

Een voorstel van de Thai Tourism Authority om buitenlandse toeristische zones zoals delen van Pattaya en Phuket toe te staan ​​uitgaansgelegenheden legaal open te laten tot 4 uur, lijkt nog steeds geen resolutie of beslissing te hebben.

Ondertussen bleven tegenstanders van het voorstel, al was het maar voor uitgaansgebieden gericht op buitenlandse toeristen zoals Phuket's Bangla Road of Pattaya's Walking Street, hun afkeuring uiten.

De heer Phrommin Kantiya, directeur van het Accident Reduction Network Office, sprak met de Thaise pers over het beleid om de opening van uitgaansgelegenheden uit te breiden tot 4 uur gisteren in Bangkok, vooruitlopend op wat aanvankelijk werd verwacht als een voorstel aan het Thaise kabinet door de Tourism Authority van Thailand. Er is echter geen informatie over dit voorstel vrijgegeven in de briefing van het kabinet, wat lijkt te impliceren dat het op dit moment niet is besproken.

Volgens de heer Kantiya zou zelfs het verlengen van de tijden alleen in buitenlandse toeristische gebieden en niet in woongebieden het aantal ongevallen onder invloed van rijden met 5-10 keer kunnen verhogen. Hij heeft geen collegiaal getoetste documentatie van deze verklaringen verstrekt. Hij verklaarde ook dat de voorgestelde tijd zou interfereren met vroege marktbezoekers, mensen die naar hun werk, school, sportschool en andere activiteiten gaan.

De Tourism Authority of Thailand stelt dat met name met betrekking tot nachtclubs en op basis van hun eigen onderzoeken met eigenaren van uitgaansgelegenheden, het merendeel van de verkopen tussen 2 uur en 4 uur plaatsvindt en dat buitenlandse toeristen op vakantie vinden dat 2 uur te vroeg is voor rolluiken en Clubs.

Uitgaans- en bareigenaren hebben op sociale media hun steun voor het voorstel zeer uitgesproken, erop wijzend dat het WK momenteel plaatsvindt en dat veel wedstrijden laat plaatsvinden. Ze stellen dat het naar huis sturen van klanten voordat hun favoriete games gespeeld worden bedrijven veel geld kost en toeristen teleurstelt. Bovendien wezen velen op hun scepsis over het stijgende aantal rijden onder invloed door te stellen dat het voorstel niet bedoeld was voor Thaise provinciegebieden of woongebieden, maar alleen voor toeristische uitgaansgebieden waar de overgrote meerderheid van de toeristen niet rijdt. Sommige bedrijfseigenaren zeiden zelfs dat dit veel meer inkomsten zou kunnen opleveren voor taxichauffeurs en voedselverkopers.

Eerder deze maand sprak ook het Department of Disease Control zich uit tegen het voorstel, claimt ook een toename van rijden onder invloed, zoals kan worden gelezen door hier te tikken.

TPN-media zal onze lezers blijven updaten

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Phuket Express, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.