UPDATE: Fransman in Rawai aangeklaagd voor illegaal bezit van walvisskelet beweerde dat verkoper hem vertelde dat het van hout was

Rawai-

Een Franse man die vorige week in Rawai werd gearresteerd wegens illegaal bezit van een walvisskelet beweerde dat een verkoper hem had verteld dat het van hout was.

Ons vorige verhaal:

Dat hebben ambtenaren van het Department of Marine and Coastal Resources (DMCR) aan de Phuket Express verteld. Ze arresteerden de heer Thierry Alain, 52, Frans staatsburger, vorige week op 21 november in Rawaist. Bij hem werden delen van de onderkaak van een baleinwalvis in beslag genomen.

Nu voor de update:

De heer Alain vertelde ambtenaren dat hij het artikel had gekocht van een markt in de buurt van Chalong. De verkoper vertelde hem dat het van hout was. Hij gebruikte het om het huis te versieren en wist niet dat het een walvisskelet was. Ambtenaren proberen de verkoper op te sporen.

Officieel gebruikte de Fourier Transform Infrared Spectroscopy (FTIR) techniek die heeft bewezen dat het "hout" eigenlijk de onderkaak van een baleinwalvis is.

Ambtenaren gaven geen commentaar op de vraag of ze het verhaal van de Fransman geloofden of dat de aanklacht tegen hem mogelijk zou worden ingetrokken en in plaats daarvan tegen de verkoper zou worden ingediend wanneer deze werd gelokaliseerd.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.