Eerste cruiseschip in drie jaar arriveert in Koh Samui

Ko Samui, Surat Thani –

Het eerste Europese cruiseschip dat in drie jaar tijd aankwam op het eiland Koh Samui in Surat Thani, meerde officieel aan op zondag (27 november) en bracht 636 passagiers mee voor een dagtocht naar Koh Samui en Koh Phangan. Het bezoek zou naar verwachting binnen de eerste dag meer dan 2 miljoen baht aan inkomsten genereren voor de lokale gemeenschap.
De passagiers van de MV Viking Mars die bij de Nathon Pier van boord gingen, werden verwelkomd door Chayaphol Intharasupha, hoofdofficier van het district Koh Samui, samen met vice-admiraal Charatkiat Chaiyaphan, directeur van het Thailand Maritime Enforcement Command Centre Region 2; Supakapan Yonchun, directeur van de Tourism Authority of Thailand (TAT) Koh Samui Office; Samui loco-burgemeester Pakorn Kanchana-opas, en andere vertegenwoordigers van lokale kantoren en touroperators.
De meeste van de 636 passagiers waren Amerikaanse en Australische onderdanen, vergezeld van een bemanning van 470. De MV Viking Mars is het eerste cruiseschip dat op het eiland aankomt in drie jaar sinds het begin van de wereldwijde pandemie. Het vertrok op 25 oktober vanuit de haven van Piraeus in de Griekse hoofdstad Athene en stopte in grote havens in Israël, Egypte, Jordanië, Oman, India, Sri Lanka, Maleisië en Singapore, voordat het in Thailand aankwam.
De eerste groep toeristen kocht kaartjes voor eendaagse tochten naar populaire toeristische attracties zoals Wat Phra Yai, Wat Laem Suwannaram en Chaweng Beach, samen met diverse visrestaurants. Anderen gingen verder naar Koh Phangan of doorkruisten de gemeenschap of de Nathon Pier en bezochten lokale massagewinkels en spa's.
Directeur Supakapan zei dat de "Always Warm"-campagne van de TAT is gelanceerd om het toerisme in Thailand te helpen promoten door de wereld te laten weten dat het koninkrijk volledig open is en klaar is om buitenlandse bezoekers te ontvangen met zijn beroemde gastvrijheid tijdens het hoogseizoen. Het tropische weer in Thailand is bijzonder aantrekkelijk omdat velen over de hele wereld op zoek zijn naar een meer ontspannen klimaat tijdens het winterseizoen.
De directeur merkte ook op dat Koh Samui was gerangschikt als de op een na beste eilandbestemming in Oost-Azië voor Travel + Leisure Magazine's "Asia's Best Awards 2022". Ze noemde de vriendelijke en gastvrije bewoners van het eiland, evenals de natuurlijke schoonheid en sfeer, ideaal om uit te rusten. en ontspanning.
BRON: NNT - National News Bureau of Thailand

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.