Tsjechisch stel zwaargewond na aanrijding door pick-up in Phang Nga bij het oversteken van een weg

Phang Nga-

Een Tsjechisch stel is ernstig gewond geraakt na te zijn aangereden door een pick-up tijdens het oversteken van een weg in Khao Lak.

De politie van Khao Lak werd gisteravond om 7 uur (30 november) op de hoogte gebracht van het ongevalst) in het subdistrict Kuekkak. Politie en hulpdiensten kwamen ter plaatse en troffen een beschadigde pick-up op de weg aan. De chauffeur, alleen geïdentificeerd als de heer Payak, 52, uit Yasothorn, wachtte ter plaatse op de politie.

Voor de pick-up vonden reddingswerkers twee gewonde buitenlanders, de heer Vladimir Koci, 64, en mevrouw Jana Koci Lhotakova, 50, beiden hebben de Tsjechische nationaliteit. Ze liepen allebei ernstige verwondingen op en werden met spoed naar een plaatselijk ziekenhuis vervoerd.

De chauffeur van de pick-up zei tegen The Phuket Express: “Ik reed 80 km/uur. Het gebied heeft niet genoeg verlichting en er viel wat regen. Ik heb de toeristen niet gezien.”

Een getuige, de heer Supparuek, 40, vertelde verslaggevers van The Phuket Express: "De toeristen stonden op een middenberm en stonden op het punt de weg over te steken voordat ze werden aangereden door meneer Payak."

Dat vertelde de politiechef van Khao Lak, kolonel Jirawat Sararam, aan de Phuket Express. “We hebben urine-drugstests uitgevoerd op de bestuurder, meneer Payak, die een negatief resultaat liet zien, terwijl een alcohol-ademtest nul aantoonde. Hij wordt echter geconfronteerd met beschuldigingen van roekeloos rijgedrag met ernstige verwondingen tot gevolg.”

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.