Twee apen gepakt nadat ze naar verluidt apenhandel hadden veroorzaakt op Coconut Island in Phuket  

Koh Kaew-

Twee apen werden gevangen nadat ze naar verluidt lokale bewoners op het Coconut Island in Koh Kaew hadden gestoord.

De directeur van het Khao Phra Thaeo Nature and Wildlife Education Center, de heer Pongchart Chuahom, vertelde The Phuket Express dat ze het afgelopen weekend door de lokale bevolking op Coconut Island in het subdistrict Koh Kaew, district Mueang Phuket, op de hoogte zijn gebracht van het incident.

Twee apen veroorzaakten naar verluidt chaos in woonwijken, verontrustten dorpelingen, maakten lawaai, veroorzaakten schade aan eigendommen en meer.

Experts op het gebied van dierenbescherming arriveerden op het eiland vanuit de Kusoldharm Rescue Foundation in Phuket Town. Reddingswerkers hebben de twee apen eindelijk gevangen na een lange achtervolging.

De apen bleven ongedeerd en werden op een boot gebracht om weer op hetzelfde eiland te worden vrijgelaten, maar in een afgelegen landelijk gebied waar weinig tot geen menselijke bewoners zijn.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.