Thailand's Narcotics Control Board bespreekt morgen voorstel van tegenstanders van cannabis om de plant opnieuw strafbaar te stellen

Thailand-

  De Thaise minister van Volksgezondheid en vicepremier Anutin Charnvirakul zei vandaag tegen de Thaise media dat cannabis naar zijn mening niet kan worden omgezet in een illegaal verdovend middel en dat hij zich niet al te veel zorgen maakt over een voorstel van tegenstanders van cannabis om te proberen de plant weer volledig te verbieden. .

Ons vorige verhaal:

Thailand's Narcotics Control Board, onder leiding van vice-premier Wissanu Krea-ngam, zal op dinsdag 22 november in Bangkok bijeenkomen om voorstellen te bespreken die zijn gedaan door tegenstanders van cannabislegalisatie om de plant opnieuw tot een illegaal verdovend middel van categorie 5 te maken.

Vandaag (21 november)st) Dhr. Anutin, de belangrijkste figuur achter de oorspronkelijk decriminalisering van cannabis in Thailand in juni, onthulde aan de pers zijn mening over de bijeenkomst van Thailand's Narcotics Control Board morgen (22 november).nd).

De heer Anutin zei: “Er zullen twee kwesties zijn die tegenstanders van de cannabiswetgeving die mij aanklagen zullen nastreven, de eerste is een voorstel aan de Narcotics Control Board om cannabis terug te zetten in een illegaal verdovend middel, wat bezit, verkoop en verkoop onmiddellijk strafbaar zou stellen. , en teelt. Het tweede nummer gaat over de Melding van de Volksgezondheid Gecontroleerde Kruiden in het algemeen en de algemene regelgeving rondom de plant (cannabis).”

Toen Anutin door de Associated Thai Press werd gevraagd of de Narcotics Control Board cannabis weer in een illegale drug zal veranderen, zei de heer Anutin: “Als je het mij vraagt, moet ik zeggen dat het niet weer in een illegale drug kan worden veranderd. Er zijn te veel bedrijven, boeren, consumenten, medische patiënten, artsen en meer die afhankelijk zijn van de plant voor hun gezondheid en hun inkomen."

Toen Anutin werd gevraagd naar de mening van sommige artsen die tegen de cannabiswetgeving waren, zei dhr. Anutin: “We moeten vertrouwen op de algemene overheid en het volksgezondheidsbeleid. We volgen nog steeds de wet en de volksgezondheidsvoorschriften waarin cannabis gericht is op gebruik voor medicijnen, gezondheid en economie. We moeten luisteren en de zorgen en verschillende meningen begrijpen en met redelijke oplossingen komen om elkaar halverwege te ontmoeten, maar een totaal verbod voorstellen en mensen tot criminelen maken, de middelen van het strafrechtsysteem verspillen voor het opnieuw consumeren, verkopen of opnieuw kweken van cannabis is niet het antwoord aan dit probleem.”

Toen Anutin werd gevraagd naar het People's Network for Cannabis Legislation in Thailand, dat van plan is om morgen, 20 november, een protest te houden en zich te verzetten tegen cannabisverboden, waarin de heer Prasitthichai Nunual een vertegenwoordiger is, zei de heer Anutin: veel en begrijpen tegenstanders van cannabis begrijpen de plant en de voordelen ervan meestal niet. Alles zal zijn zoals het nu is, ik voorzie geen beslissing die cannabis weer verbiedt. Miljoenen mensen hebben goede voordelen gekregen van ons cannabisbeleid waarmee ze geld verdienen en hun gezondheid verbeteren in vergelijking met degenen die een negatieve invloed hebben op cannabis.”

TPN zal morgen, 22 november 2022, gedurende de dag updates geven over de vergadering.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Pattaya News in 2022!

Abonneren
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij woont al ongeveer negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/