Thailand's Narcotics Control Board komt volgende week bijeen om te bespreken of cannabis weer een illegaal verdovend middel wordt, pro-cannabisgroepen houden een grote bijeenkomst

Thailand-

Thailand's Narcotics Control Board, onder leiding van vice-premier Wissanu Krea-ngam, zal op dinsdag 22 november in Bangkok bijeenkomen om voorstellen te bespreken die zijn gedaan door tegenstanders van cannabislegalisatie om de plant opnieuw tot een illegaal verdovend middel van categorie 5 te maken.

Cannabis werd begin juni van dit jaar gedecriminaliseerd in Thailand, maar tegenstanders van de decriminalisering hebben voortdurend de laatste wetten voor de plant uitgesteld en meerdere routes bekeken om te proberen de plant opnieuw volledig te verbieden. Hun nieuwste tactiek is om de Narcotics Control Board rechtstreeks te ontmoeten om te proberen hen ervan te overtuigen dat de plant een gevaar voor de samenleving vormt en er opnieuw een illegaal verdovend middel van te maken.

Als de tegenstanders van de legalisatie van de plant slagen, kan het bezit, de verkoop en de teelt onmiddellijk weer illegaal worden gemaakt in Thailand en kunnen naar schatting duizenden nieuwe apotheken worden gesloten. zakelijke kansen, waardoor ze mogelijk het risico lopen te worden vervolgd door wetshandhavers.

Tegenstanders van de legalisering noemen gevaar voor de jeugd, wijdverbreid recreatief gebruik wanneer de decriminalisering alleen bedoeld was voor medisch gebruik, en religieuze redenen, onder andere, als redenen om cannabis in Thailand opnieuw te verbieden. Ze beweren dat het niet politiek is, ondanks dat sommige tegenstanders zich openlijk verzetten tegen de Bhumjaithai-leider Anutin Charnvirakul en zijn groeiende invloed voor de algemene verkiezingen van volgend jaar. Anutin was de belangrijkste voorstander van decriminalisering van cannabis in Thailand om de economie te stimuleren.

Prasitthichai Nunual, een vertegenwoordiger van het People's Network for Cannabis Legislation in Thailand, vertelde de pers dat aanhangers van marihuana en cannabis aanwezig zullen zijn bij de hoorzitting om hun stem luid en duidelijk te laten horen. Volgens Prasitthichai zou het opnieuw illegaal maken van de plant chaos kunnen veroorzaken en miljoenen in financiële en juridische problemen kunnen brengen.

Prasitthichai suggereerde in plaats daarvan dat tegenstanders en aanhangers van marihuana een middenweg vinden die alle partijen het beste ten goede komt en de cannabiswetten goedkeuren die momenteel op 7 december door het parlement zullen worden herzien, wat extra bescherming en regels voor de plant zou bieden, vooral rond zorgen over misbruik door jeugd.

Ondertussen verklaarde vice-premier, minister van Volksgezondheid en marihuana-aanhanger Anutin Charnvirakul tegenover de pers dat hij zich niet druk maakte over de bestuursvergadering en dat hij Wissanu duidelijk had gemaakt welke enorme impact het opnieuw verdovend maken van de plant zou hebben op miljoenen mensen. van Thais. Anutin heeft voortdurend gezegd dat achteruitgaan met cannabis simpelweg geen optie meer is.

TPN-media merkt op dat analisten algemeen verwachten dat het bestuur geen beslissing over de plant neemt en uitstel geeft aan het ministerie van Volksgezondheid, waarin de volgende stap en strijd over cannabis het wetsvoorstel in het parlement in december zou zijn.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.