Demonstranten botsen met de oproerpolitie bij het Democracy Monument in Bangkok

Bangkok -

  De Thaise oproerpolitie vuurde rubberen kogels af op demonstranten nadat ze eerder vandaag probeerden hun linies te breken bij het Democratiemonument in Bangkok.

 Onze eerdere verhalen:

Openbare bijeenkomsten zijn verboden tijdens de APEC-top in een congrescentrum en 19 hotels in Bangkok.

De door jongeren geleide antiregeringsgroep, Ratsadon, kondigde woensdag aan dat ze op de ochtend van 18 november van het stadhuis van Bangkok naar de APEC-top zullen marcheren om te protesteren tegen de bijeenkomst.

Nu voor de update:

Vanaf 9 uur vanmorgen (00 novemberth) demonstranten verzamelden zich bij het Democracy Monument en bereidden zich voor om naar het APEC 2022 Summit-gebied in het Queen Sirikit National Convention Centre te verhuizen.

De Thaise oproerpolitie stond in de rij om demonstranten te blokkeren alvorens aan te kondigen dat demonstranten de wet op de openbare vergadering overtreden. Ze werden gevraagd om terug te gaan naar Lan Khon Muang, een aangewezen protestplaats.

Demonstranten probeerden meerdere keren door de linie van de oproerpolitie te dringen en te crashen, zonder veel succes. Er werden rubberen kogels afgevuurd om demonstranten tegen te houden. Er is gemeld dat alleen al vanochtend ten minste acht demonstranten zijn gearresteerd, ten minste vijf gewond zijn geraakt en ten minste vijf oproerpolitie gewond zijn geraakt. Een verslaggever van Reuters werd geraakt door een weggeslingerde glazen fles en liep ernstig oogletsel op.

Dit is een ontwikkelingsverhaal.

Abonneren
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij woont al ongeveer negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/