118 eieren van lederschildpadden gevonden op het strand van Phang Nga

Phang Nga-

In totaal zijn er 118 eieren van lederschildpadden gevonden op een strand in Phang Nga, ten noorden van Phuket.

Het Department of Marine and Coastal Resources (DMCR) vertelde de Phuket Express dat ze op de hoogte waren gebracht van de eieren van een lokale bewoner in Khao Pilai in het subdistrict Kokkloi, district Takua Thung. Op het strand van Bang Khwan zijn gisteren (17 november) sporen van zeeschildpadden gevondenth).

Officieren van de DMCR arriveerden op het strand. Het duurde ongeveer 20 minuten om het zand 78 centimeter diep te graven voordat de eieren van de lederschildpadden werden ontdekt. In totaal werden 118 eieren gevonden. 106 daarvan zijn bevruchte eieren.

De eieren zijn verplaatst naar een veilig gebied in de buurt vanwege bezorgdheid over schade door het weer. Er wordt aangenomen dat de babyzeeschildpadden binnen 60 dagen zullen uitkomen.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.