Update: Duits stel dat te lang in Pattaya is gearresteerd en zich verzette tegen arrestatie, wordt aangeklaagd voor het stelen van een voertuig in Phuket en het naar Maleisië brengen

waar –

Een Duits stel werd eerder aangeklaagd wegens verzet tegen arrestatie bij een dramatisch incident in Pattaya werden aangeklaagd voor het illegaal stelen en verkopen van een huurauto die gevonden was in Maleisië.

Dat heeft de politie van Wichit op 2 november aan de Phuket Express verteldnd, 2022 Mevr. Petcharat Mankong, 22, die de eigenaar is van de gestolen auto, diende een bijgewerkt rapport in bij de politie over het voertuig nadat ze hoorde dat de betrokken verdachten onlangs in Pattaya waren gearresteerd wegens overschrijding van de verblijfsduur.

Sinds 5 februarith, huurde mevrouw Julia Poppelbaum, 34, Duits staatsburger, de SUV van Petcharat voor een maand voor 32,000 baht. Ze betaalde een borg van 14,000 baht voordat ze de autosleutels kreeg. Er werd van haar verwacht dat ze de resterende 18,000 baht later zou betalen en vervolgens het voertuig zou inleveren.

Op februari 12th Mevr. Petcharat kreeg een telefoontje van het kantoor van de Narcotics Control Board dat haar auto (agenten controleerden kentekenplaten om de echte eigenaar te vinden) een drugscontrolepost in Maleisië passeerde. De autoriteiten vermoedden dat de auto mogelijk betrokken was bij een illegaal drugsnetwerk en wilden dat de eigenaar hiervan op de hoogte was.

Mevrouw Petcharat controleerde het GPS-signaal van de auto waaruit bleek dat de auto zich in Maleisië bevond. Ze probeerde contact op te nemen met mevrouw Julia, maar dat mislukte.

Petcharat deed aangifte bij de relevante politiebureaus voordat er vele maanden later, op 14 november, een arrestatiebevel werd uitgevaardigdth voor mevrouw Julia Poppelbaum en haar vriend de heer Thomas Veit, 47, een Duits staatsburger, voor de beschuldiging van diefstal.

De politie ontdekte dat het paar was teruggekeerd naar Thailand en te lang was blijven wachten om te worden uitgezet. Ze worden nu beschuldigd van diefstal van het voertuig en worden geconfronteerd met die kosten voordat ze worden uitgezet.

Dit was hetzelfde stel dat onlangs betrokken was bij een dramatische arrestatie in Pattaya wegens overschrijding van de toegestane verblijfsduur, merkt TPN Media op, die je die video en dat artikel kunt zien door hier te klikken of te tikken.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.