Voorstel om de sluitingstijden van uitgaansgelegenheden te verlengen tot 4 uur verplaatst naar eind november ter overweging van het Thaise kabinet

nationaal —

Een voorstel om de wettelijke sluitingsuren voor uitgaansgelegenheden in toeristische gebieden te verlengen van 2 uur 's ochtends tot 4 uur 's ochtends is opnieuw in behandeling genomen door het kabinet, aangezien meer gebieden om verlenging hebben verzocht, aldus minister van Toerisme en Sport Pipat Ratchakitprakarn.

De minister zei dat het voorstel, dat oorspronkelijk morgen, 15 november, door het kabinet zou worden overwogen, is uitgesteld tot 29 november omdat meer gebieden, zoals de provincies Songkhla en Kanchanaburi, ook de wettelijke verlenging van de sluitingsuren willen.

De acht oorspronkelijke pilotgebieden zijn Phuket, Krabi, Phang Nga, Samui, Pattaya, Hua Hin, Chiang Mai en Bangkok. Minister Pipat verklaarde dat hij later ook moet nadenken over de gebieden die om de verlenging hebben verzocht, dus het voorstel zal pas ten minste op 29 november in de beraadslaging van het kabinet komen.

“Veel gebieden voldoen aan de criteria om open te blijven tot 4 uur. Ik denk dat deze gebieden ook willen dat hun wettelijke sluitingsuren worden verlengd”, zegt Pipat, “Maar het ministerie en het kabinet hebben meer tijd nodig om te studeren, zodat we geen gebied achter zullen laten.”

De herschikking is niet ingegeven door kritiek van netizens, noch door een protest van de dronken rij-slachtoffers, bevestigt de minister. Hij voegde eraan toe dat door de wettelijke sluitingstijd van de uitgaansgelegenheden met slechts 3-4 uur te verlengen, de economie in de gebieden met meer dan 30-40% zal verbeteren.

TPN-media merkt op dat, gezien de vertraging bij het overwegen van verlengingen, dit van invloed kan zijn op het kijken naar het WK voor late games, al in gevaar vanwege geschillen over uitzendrechten tussen relevante bureaus, zoals u HIER kunt zien.

De heer Adam Judd is sinds december 2017 mede-eigenaar van TPN media. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij heeft ongeveer acht jaar in Pattaya gewoond als een fulltime inwoner, is lokaal bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/