Thailand bevestigde Covid-19-gevallen stijgen met 12.8 procent, zeggen Thaise volksgezondheidsfunctionarissen

FOTO: Thairath

Thailand -

Bevestigde gevallen van Covid-19 in Thailand zijn met 12.8 procent toegenomen, zeggen Thaise volksgezondheidsfunctionarissen.

Dokter Tares Krassanairawiwong, directeur-generaal van het Department of Disease Control, zei gisteren (13 november) dat het aantal bevestigde Covid-19-gevallen vanaf 12.8 november met 6 procent is gestegen.th tot november 12th. Meer patiënten worden behandeld in ziekenhuizen in heel Thailand.

De meeste gevallen zijn te vinden in Bangkok en de nabijgelegen provincies, evenals in toeristische provincies, vooral in de oostelijke en zuidelijke delen van Thailand. Beiden zijn Thais en buitenlanders die deelnamen op plaatsen waar sprake was van overbevolking.

Ondertussen zijn de dodelijke cijfers van Covid -19 stabiel. De meeste sterfgevallen werden echter gevonden bij niet-gevaccineerde mensen en gevaccineerde mensen zonder booster, zei Dr. Tares. Dokter Tares adviseert niet-gevaccineerde ouderen om thuis te blijven en festivals en evenementen te vermijden. Ambtenaren adviseerden ook het dragen van maskers en zeiden dat veel mensen, vooral jongeren en toeristen, geen maskers droegen, wat volgens hem het risico op Covid verhoogde.

Er is momenteel echter geen maskermandaat in Thailand en er zijn geen onmiddellijke plannen voor verdere beperkingen, waarbij de nadruk ligt op het publiek dat hun individuele gezondheid beschermt en hun eigen voorzorgsmaatregelen neemt op basis van hun persoonlijke risiconiveau en kwetsbaarheid.

De heer Adam Judd is sinds december 2017 mede-eigenaar van TPN media. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij heeft ongeveer acht jaar in Pattaya gewoond als een fulltime inwoner, is lokaal bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/