Phuket's grootste verhalen van de afgelopen week: Duitse en Nieuw-Zeelander gearresteerd met geweer, kogels en granaten, en meer

Hallo, Phuket Express-lezers en supporters!

Het volgende is onze wekelijkse rubriek waarin we de beste lokale verhalen van de afgelopen week in ons gebied van Phuket belichten. Het aantal verhalen verschilt van week tot week.

Deze worden gekozen en samengesteld door onze redactie en zijn ontworpen voor onze lezers om snel een "inhaalslag" te krijgen van belangrijke verhalen die ze misschien hebben gemist. We publiceren dagelijks veel verhalen en het is gemakkelijk om belangrijke gebeurtenissen of veranderingen in ons gebied uit het oog te verliezen. We doen nationale samenvattingen in een apart artikel, dit zijn alleen de beste lokale verhalen in de provincie Phuket.

Ze staan ​​niet in een bepaalde volgorde van belangrijkheid, maar ongeveer in volgorde van publicatie. Deze zijn van maandag 7 november 2022 tot en met zondag 13 november 2022.

Laten we beginnen en kijken wat de beste lokale verhalen waren!

  1. Een 63-jarige Nieuw-Zeelandse expat is in Phuket gearresteerd met 26 geweren, 11 granaten en veel kogels.Daarvoor was hij legaal tewerkgesteld als ingenieur bij boorschepen in de zee in het zuiden van Thailand. Hij verbleef legaal in Thailand met een pensioenvisum tot november 2022 en stond niet op een zwarte lijst of volglijst en had geen eerdere juridische problemen in Thailand.
  2. Lokale organisaties in Phuket hielden het Loy Krathong-festival met veel mensen die deelnamen aan de festivals.

Mensen verzamelden zich bij waterwegen om hun met kaarsen verlichte Krathong te laten drijven om alle negativiteit en ongeluk weg te drijven op hun Krathong en om zich te verontschuldigen bij de Godin van het Water voor het verspillen van afval gedurende het hele jaar.

3. Het verlaten gebouw aan de Phuket Bypass Road is gesloopt. De rijbaan van de Ringweg is inmiddels geopend.

De Phuket City Traffic Police meldt op 12 november om 30 uur dat de omleidingsweg in noordelijke richting nu normaal is opengesteld voor verkeer.

4. Russische toeristen hebben de afgelopen tien dagen de top van Phuket-bezoekers bereikt.

Phuket Immigration op Phuket International Airport rapporteerde de huidige aankomststatistieken van 1 novemberst tot november 10th, 2022 dat Russische staatsburgers aan kop gaan met 18,370 bezoekersrs.

5. Een langer blijvende Duitse en een Thaise vrouw werden gearresteerd met een pistool, kogels, delen van wapens, buskruit en drugs in een huis in Patong.

De heer Mateas en mevrouw Rat worden beschuldigd van illegaal bezit van een vuurwapen en munitie en illegaal bezit van een categorie 1-drug. De heer Mateas wordt geconfronteerd met extra kosten wegens te lang blijven.

Dat was alles voor deze week, zoals altijd bedankt voor je steun!

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.