Explainer: wat is er aan de hand met de komende APEC-top in Thailand?

nationaal —

Thailand, de officiële gastheer van de APEC-top van 2022, heeft aangekondigd bereid te zijn om de 29e Asia-Pacific Economic Cooperation (APEC)-top te organiseren, die zal plaatsvinden op 18 en 19 november 2022 in Bangkok, vijf dagen vanaf vandaag (13 november). ).

Maar wat is het echt?

APEC is een regionaal economisch forum opgericht in 1989 met Thailand als een van de forums 21 leden om gebruik te maken van de groeiende onderlinge afhankelijkheid van Azië en de Stille Oceaan door middel van handel, diensten, investeringen en reizen over de grens. De organisatie organiseert gewoonlijk elk jaar een top, en het doel van dit jaar is om de regionale economische integratie nieuw leven in te blazen, de regio na de COVID-19-pandemie opnieuw te verbinden en duurzaamheid voor toekomstige groei te verzekeren, aldus het APEC-secretariaat.

Hoeveel landen zullen de top in Bangkok bijwonen?

Nu hebben alle 21 lidstaten hun aanwezigheid bevestigd, sommige door de leiders van de landen zelf en sommige door vertegenwoordigers zoals de Amerikaanse president Joe Biden, die de Amerikaanse vice-president Kamala Harris heeft toevertrouwd om hem op de bijeenkomst te vertegenwoordigen. De Russische president Vladimir Poetin zal ook niet aanwezig zijn vanwege de aanhoudende invasie van Oekraïne en veiligheids- en diplomatieke zorgen.

Daarnaast hebben drie niet-lidstaten, waaronder Saoedi-Arabië, Frankrijk en Cambodja, bevestigd dat zij als speciale gasten zullen deelnemen aan de top in Thailand.

In wat komt als een geschenk voor sommige Thaise mensen, heeft de Thaise regering tijdens de APEC-bijeenkomst 16 tot 18 november uitgeroepen tot speciale feestdagen in Bangkok, Nonthaburi en Samut Prakan. Een toestroom van bezoekers uit deze gelukkige provincies zal naar verwachting naar toeristische provincies reizen Pattaya en Phuket op vakantie in deze periode.

De do's en don'ts tijdens de APEC Summit

De Dos zijn meestal om te profiteren van de speciale lange vakanties, om plezier te hebben in nabijgelegen provincies of om een ​​pauze te nemen van de reguliere drukte in Bangkok. Echter, de Don'ts zijn dat protesterende en ongeoorloofde bijeenkomstens rond het vergaderterrein en verschillende gebieden zijn verboden vanwege bezorgdheid over onderbreking en veiligheid, hoewel veel actiegroepen nog steeds volharden om te protesteren.

Wat staat er op de APEC-top voor Thailand?

Het thema voor de top van 2022 is 'Open Connect Balance'. Als een van toerisme afhankelijk land, dat zwaar werd getroffen door de pandemie, hoopt Thailand dat de lidstaten elkaar zullen helpen om 1) de regionale connectiviteit opnieuw op te starten, met name de reis- en toerisme-industrie, 2) handel en investeringen te vergemakkelijken, en 3) vooruitgang te boeken duurzame, evenwichtige en inclusieve groei door middel van de bio-circulaire-groene (BCG) economie.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Discussieer mee in onze Facebook-groep https://www.facebook.com/groups/438849630140035/of in de reacties hieronder.

Abonneren
Tanakorn Panyadee
De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.