Overblijvende Duitse man en Thaise vrouw gearresteerd met wapen, kogels, wapenonderdelen, buskruit en drugs in Patong

Patong-

Een langer blijvende Duitse en een Thaise vrouw werden gearresteerd met een pistool, kogels, delen van wapens, buskruit en drugs in een huis in Patong.

De politiechef van Patong, kolonel Sujin Nilbodee, vertelde de Phuket Express dat mevrouw Rat, 44, uit Ubon Ratchathani en meneer Mateas, 39, een Duitse staatsburger, gisteren (11 november) zijn gearresteerd in een huis in Soi Khwan Yang in Patong.

Hun achternamen werden niet aan de pers verstrekt.

Bij hen werden een pistool, 16 kogels, delen van wapens, 12.3 gram buskruit en 0.80 gram crystal methamphetamine in beslag genomen. Ze werden naar het politiebureau van Patong gebracht.

Kolonel Sujin vertelde de Phuket Express dat de arrestatie kwam nadat de politie op de hoogte was gebracht dat de Duitse man een foto van een pistool over een LINE-applicatie had gestuurd om iemand te bedreigen. Die niet-geïdentificeerde persoon meldde vervolgens de bedreiging bij de politie.

De heer Mateas vertelde de politie dat hij al tien jaar samenwoont met zijn "vrouw", maar geen wettig huwelijk had. Hij kocht het pistool ongeveer vier jaar geleden van zijn Thaise vriend genaamd Boy voor 20,000 baht, maar Boy is inmiddels overleden. Hij kocht drugs van iemand die hij beweerde niet te kennen en niet wist hoe hij contact moest opnemen, wat de politie verdacht maakte.

De heer Mateas en mevrouw Rat worden beschuldigd van illegaal bezit van een vuurwapen en munitie en illegaal bezit van een categorie 1-drug.

De heer Mateas wordt geconfronteerd met aanvullende aanklachten wegens overschrijding van de toegestane verblijfsduur, hoewel de politie de pers niet heeft verteld hoe lang zijn overschrijdingsperiode was.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.