Nieuwe regelgeving controleert cannabisbloemen in Thailand

Thailand-

Er is een nieuwe verordening uitgevaardigd om het gebruik van cannabisbloemen te controleren voor medische en industriële doeleinden.

Traisulee Traisaranakul plaatsvervangend regeringswoordvoerder onthuld aan de pers. “Het ministerie van Volksgezondheid Anutin Charnvirakul heeft een verordening ondertekend voor een gecontroleerd kruid (cannabis) 2565 (2022), dat vandaag (12 november) is begonnenth). "

“De nieuwe verordening is gewijzigd ten opzichte van de verordening die op 16 juni is uitgevaardigdth, 2022. Cannabisbloemknoppen worden gecontroleerd voor voordelen als kruid. Iedereen die bloemen wil gebruiken voor studie, export, verkoop of verwerking voor verkoop, moet een vergunning hebben van relevante instanties”, legt mevrouw Traisulee uit.

“Cannabisbloemknoppen mogen niet worden verkocht aan mensen onder de 20 jaar, zwangere vrouwen of moeders die borstvoeding geven, en studenten. Een uitzondering in deze categorieën is voor verkoop aan medisch personeel en traditionele medische doeleinden,” voegde mevrouw Traisulee eraan toe.

"Het verkopen van cannabisbloemen via verkoopautomaten, online, in tempels, slaapzalen, openbare parken, dierentuinen en pretparken is verboden, evenals alle commerciële advertenties", merkte mevrouw Traisulee op.

De nieuwe verordening verbiedt ook expliciet het roken van cannabisbloemen op alle bedrijfslocaties, tenzij onder de jurisdictie en het gezag van een bevoegde arts, arts of traditionele arts.

De verordening verbiedt het bezit of het privé roken van cannabisbloemen niet voor personen ouder dan twintig jaar.

Minister van Volksgezondheid Anutin Charnvirakul verklaarde dat de aangescherpte regelgeving al in een lang uitgesteld wetsontwerp stond waarover door politici in de Thaise regering is gestreden. Omdat het wetsvoorstel nog steeds niet is aangenomen, heeft het ministerie van Volksgezondheid besloten om in plaats daarvan nieuwe regelgeving uit te vaardigen.

Tegenstanders van legale cannabis, zoals leden van de politieke partij Pheu Thai, verklaarden eerder op de dag dat ze de nieuwe regelgeving te soepel vinden en blijven oproepen om van cannabis opnieuw een illegaal verdovend middel te maken, waardoor bezit, thuisteelt en privé roken tenzij onder medisch toezicht en toestemming.

Ze zeiden ook dat de nieuwe regelgeving veel grijze gebieden heeft, erop wijzend dat het voor veel apotheken en cannabiscafés niet moeilijk zou zijn om een ​​traditioneel medisch personeelslid aan boord of in het personeel te hebben om legaal roken op het terrein toe te staan.

Leden van de Thaise Democratische partij hebben opgeroepen om alle apotheken en cannabiscafés te sluiten en alleen te heropenen als ze de juiste toestemming hebben gekregen van meerdere gezondheidsinstanties en een vergunning hebben gekregen als een echte medische kliniek.

De meeste analisten op Thaise sociale media verklaarden dat de nieuwe regelgeving, vooral rond reclame en online verkoop, werd verwacht en dat niets in de nieuwe regelgeving als een verrassing komt of duizenden apotheken en cafés zou sluiten die momenteel open zijn, erop wijzend dat de huidige vergunningen en licenties te bedienen waren niet moeilijk te krijgen.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.