Exploitanten van uitgaansgelegenheden verzoeken Thaise regering om wettelijke verlenging van openingstijden, verbod op verkoop van alcohol in de middag

FOTO: MGR Online

Thailand -

Exploitanten van uitgaansgelegenheden hebben een brief ingediend bij de Thaise regering met het verzoek om hun locaties legaal te openen tot 4 uur en het verbod op alcoholverkoop in de middag van 2-5 uur te annuleren.

De voorzitter van de Thai Alcohol Beverage Business Association (TABBA), mevrouw Kemmigar Rattanakun, heeft gisteren (9 november) het verzoek ingediend.th) aan de minister-president in het Government House. De heer Mongkolchai Somudon, plaatsvervangend permanent secretaris van het kabinet van de premier, ontving de brief.

Mevrouw Kemmigar vertelde de Thaise media: "We concentreren ons op de 'Night Entertainment Zones', bekende gebieden in Patong (Phuket), Khao Lak (Phang Nga), Cha Weng Beach (Samui Island in Surat Thani), de meeste van Pattaya, en op Khao San Road, Soi Cowboy (Bangkok).”

“De openingstijden van uitgaansgelegenheden in deze zones moeten wettelijk worden verlengd tot 4 uur. De huidige hardhandige handhaving van vroegere tijden schaadt het toerisme en deze bedrijven. Vooral internationale toeristen gaan niet graag om middernacht of 00 uur 's nachts naar huis.”

“Bovendien moeten we buiten deze zones alcohol mogen verkopen tot 2 uur, zoals we nu alleen tot middernacht mogen. Voor de speciale zones moeten we legaal alcohol mogen verkopen tot 00 uur.”

"Ten slotte moet het verbod op de verkoop van alcohol tussen 2:00 en 5:00 uur worden heroverwogen, aangezien de verbodsuren geen sociale problemen oplossen of ongelukken voorkomen." concludeerde mevrouw Kemmigar.

De Tourism Authority of Thailand zal naar verwachting volgende week officieel een verzoekschrift indienen bij het Thaise kabinet voor deze veranderingen, merkt The Pattaya News op.

Het ministerie van Energie heeft echter opgeroepen tot het tegenovergestelde. Vanwege de stijgende brandstofprijzen en energiekosten is er een voorstel gedaan om minder uren te verplichten voor uitgaansgelegenheden, winkelcentra, benzinestations en enkele andere bedrijven. Klik hier om meer te lezen over dit voorstel.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.