Volgens het Thaise ministerie van Energie zouden de openingstijden van bars, winkelcentra en vele andere locaties kunnen worden verkort om elektriciteit te besparen.

nationaal —

Het Thaise ministerie van Energie is van plan om krachtig een elektriciteitsbesparingscampagne op te zetten voor huishoudens en bedrijven zoals winkelcentra, benzinestations of uitgaansgelegenheden, om de stijgende prijzen van vloeibaar aardgas (LNG) dat wordt gebruikt bij de nationale energieopwekking, te bestrijden.

De LNG-prijzen kunnen in de winter blijven stijgen als gevolg van de Russisch-Oekraïense oorlog, de waardevermindering van de baht en de grotere vraag naar energie in Europa, zei Kulit Sombatsir, permanent secretaris van het ministerie van Energie.

Als de LNG-prijzen gedurende meer dan twee weken achtereenvolgens stijgen tot $ 50 per metrische miljoen Britse thermische eenheid (MMBTU), zal de elektriciteitsbesparingscampagne, die meestal vrijwillig door mensen wordt aangenomen, verplicht worden gesteld, zei Kulit.

De stap werd maandag goedgekeurd door de National Energy Policy Council (NEPC), voorgezeten door premier-generaal Prayut Chan-o-cha.

Als de vrijwillige maatregelen een mandaat worden, kunnen bedrijven zoals winkelcentra, benzinestations, bars of nachtclubs te horen krijgen dat ze vroeg moeten sluiten, hoewel de exacte uren of locaties nog moeten worden aangekondigd.

 

Deze maatregel wordt ook toegepast op onnodige verlichting, zoals grote verlichte billboards, maar ook op airco's in gebouwen die mogelijk afgesteld moeten worden op 27 graden Celsius.

De mogelijke kortere openingstijden voor uitgaansgelegenheden hebben al geleid tot een bezwaar van Thanakorn Kuptajit, een adviseur van de Thai Alcoholic Beverage Business Association, die zei dat deze stap het herstel van de economie liever zou ondermijnen aangezien Thailand in het hoogseizoen is en buitengewoon impopulair is met toeristen.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Discussieer mee in onze Facebook-groep https://www.facebook.com/groups/438849630140035/of in de reacties hieronder.

Abonneren
Tanakorn Panyadee
De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.