Veertien provincies in het zuiden van Thailand lijden onder overstromingen, terwijl in het noorden koel weer aanhoudt

Thailand -

Het Department of Disaster Prevention and Mitigation (DDPM) meldt dat veertien provincies in het zuiden van Thailand te kampen hebben met overstromingen, terwijl in het noorden van Thailand de temperatuur is gedaald.

De DDPM meldt dat een zuidwestelijke moesson de Andamanse Zee en de Golf van Thailand heeft bedekt en hevige regen en overstromingen heeft veroorzaakt. Sinds vorige maand ligt er een hogedrukgebied in het noorden van Thailand.

Veertien provincies lijden nog steeds onder overstromingen en treffen in totaal 180,442 gezinnen. Ondertussen zijn de waterstanden blijven dalen.

Narathiwat is uitgeroepen tot rampgebied voor overstromingen. Veel lokale bruggen zijn verwoest door de overstromingen. De autoriteiten hebben de lokale bevolking geholpen om tijdelijke bruggen te installeren.

In het noorden van Thailand is de temperatuur 's ochtends gedaald tot twee graden Celsius met lichte mist.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.