Phuket's grootste verhalen van de afgelopen week: Bryde's walvis overleden gevonden, auto's toegestaan ​​op Patong Hill en meer

Hallo, Phuket Express-lezers en supporters!

Het volgende is onze wekelijkse rubriek waarin we de beste lokale verhalen van de afgelopen week in ons gebied van Phuket belichten. Het aantal verhalen verschilt van week tot week.

Deze worden gekozen en samengesteld door onze redactie en zijn ontworpen voor onze lezers om snel een "inhaalslag" te krijgen van belangrijke verhalen die ze misschien hebben gemist. We publiceren dagelijks veel verhalen en het is gemakkelijk om belangrijke gebeurtenissen of veranderingen in ons gebied uit het oog te verliezen. We doen nationale samenvattingen in een apart artikel, dit zijn alleen de beste lokale verhalen in de provincie Phuket.

Ze staan ​​niet in een bepaalde volgorde van belangrijkheid, maar ongeveer in volgorde van publicatie. Deze zijn van maandag 31 oktober 2022 tot en met zondag 6 november 2022.

Laten we beginnen en kijken wat de beste lokale verhalen waren!

  1. Een enorme, zeldzame Bryde's walvis werd dood gevonden op het Racha-eiland voor het subdistrict Rawai, in het district Mueang Phuket.Het werd geïdentificeerd als een vrouwelijke Bryde's walvis van minstens 13 meter lang. De walvis was al minstens een maand dood.
  2. Een plastic beker werd gevonden in de dode Bryde's walvis in Rawai, Phuket.

    De walvis was ernstig aan het vergaan en de doodsoorzaak is nog steeds onduidelijk.

  3. Plotselinge overstromingen treffen Phuket gisteravond na een korte periode van hevige regen die chaos en schade heeft veroorzaakt.

Veel bewoners die in huizen en appartementen woonden, konden hun auto voor de overstroming niet verplaatsen.

Een aardverschuiving werd gevonden op een weg in Kamala nadat de hevige regenval vannacht en vanochtend vroeg Phuket trof.

3. Twee Russische staatsburgers en een Thai stierven nadat een grote fiets, een motorfiets en een taxiauto in Rawai met elkaar in botsing kwamen.

Later bleek uit de camerabeelden dat de grote fiets die met hoge snelheid reed, tegen de rijdende kleinere motor en de geparkeerde taxiauto botste.

4. Auto's mogen nu de gedeeltelijk ingestorte Patong Hill Road passeren, maar alleen in de rijstrook van Patong naar Kathu.

De gouverneur van Phuket, Naroong Woonciew, heeft bevolen om sedans, pick-up trucks en minibusjes (kleine voertuigen) toe te staan ​​om de beschadigde Patong Hill te gebruiken, maar slechts één rijstrook van Patong naar Kathu sinds 4 november 2022.

5. Volgens de hoogste toeristische functionarissen van Phuket is de Russische markt de laatste tijd sterk hersteld en wordt verwacht dat het de nummer één markt voor Phuket zal zijn voor het vierde kwartaal, ook wel het hoogseizoen genoemd.

6. Toeristenleiders in Phuket hebben gesproken met de Thaise regering en leidinggevenden in de luchtvaartindustrie om te proberen oplossingen te vinden voor wat volgens hen dure binnenlandse vluchten zijn.

Dat was alles voor deze week, zoals altijd bedankt voor je steun!

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.