63-jarige Nieuw-Zeelandse expat gearresteerd in Phuket met 26 geweren, 11 granaten en veel kogels

Phuket -

Een 63-jarige Nieuw-Zeelandse expat is in Phuket gearresteerd met 26 geweren, 11 granaten en veel kogels.

De politie van Regio 8 vertelde de Phuket Express dat ze vanmorgen (63 november) de heer Gareth Alan Davies, 7, een Nieuw-Zeelander, hebben gearresteerd in een huis in Soi Bae Hua in het district Kathu.th).

In het huis werden van hem in beslag genomen zeven geweren, waaronder een AK en M16, 19 pistolen, 11 granaten en veel kogels.

Hij werd naar het politiebureau van Kathu gebracht om te worden beschuldigd van illegaal bezit van vuurwapens, granaten en munitie. Zijn pleidooi voor de aanklacht werd niet onmiddellijk gemaakt.

Immigratiebeambten vertelden de Phuket Express dat de heer Davies 23 jaar legaal in Thailand had gewoond. Hij was twintig jaar getrouwd met een Thaise vrouw, mevrouw Pannee Chanbamrong, voordat ze vijf jaar geleden overleed.

Dhr. Davies was gehandicapt en kon sinds vijf jaar geleden niet meer lopen nadat eerdere werkgerelateerde verwondingen tot zijn handicap hadden geleid. Hij werd later behandeld in een privéziekenhuis in Phuket. Hij heeft geen familie of verwanten in Thailand.

Daarvoor was hij legaal tewerkgesteld als ingenieur bij boorschepen in de zee in het zuiden van Thailand. Hij ging op 55-jarige leeftijd met pensioen. Hij verbleef legaal in Thailand met een pensioenvisum tot november 2023 en stond niet op een zwarte lijst of volglijst en had geen eerdere juridische problemen in Thailand.

Dhr. Davies noch de politie gaven onmiddellijke verklaringen af ​​over de reden waarom hij de wapens had verzameld of hoe de politie ze ontdekte.

Dit is een verhaal in ontwikkeling en we zullen meer details geven zodra ze worden vrijgegeven.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.