De Russische markt herstelt sterk naar Phuket, zeggen toerismefunctionarissen, die naar verwachting de nummer één zullen zijn voor het vierde kwartaal

Phuket, Thailand-

Volgens de hoogste toeristische functionarissen van Phuket is de Russische markt de laatste tijd sterk hersteld en wordt verwacht dat het de nummer één markt voor Phuket zal zijn voor het vierde kwartaal, ook wel het hoogseizoen genoemd.

De heer Rangsiman Kingkaew, uitvoerend directeur van de Phuket Tourism Business Association, sprak met de Phuket Express en had het volgende te zeggen:

“Vóór COVID-19 was de Russische markt de tweede voor Phuket, achter alleen de Chinese markt. China houdt nog steeds een Covid-Zero-beleid dat het toerisme uit China tot bijna nul heeft teruggebracht. Ze vertonen geen tekenen van versoepeling van dit beleid in de nabije toekomst.”

“Rusland heeft zijn deel van de problemen gehad die het toerisme afschrikken, vooral met de aanhoudende oorlog in Oekraïne, maar Thailand heeft een neutraal standpunt ingenomen ten aanzien van dit conflict en staat daarom nog steeds Russische vluchten en Russische toeristen toe. Drie grote Russische luchtvaartmaatschappijen vliegen momenteel rechtstreeks naar Phuket. We hebben een aanzienlijke toename gezien van Russische toeristen, vooral jongere Russen.”

“Op basis van de huidige aankomsten en modellen voorspellen we dat in november ongeveer 50,000 Russische toeristen naar Phuket zullen komen. Voorafgaand aan Covid was dit ongeveer 100,000 per maand, maar we begrijpen dat de situatie niet hetzelfde is. Toch zal dit hen een voorsprong geven op markten zoals Indiërs en Maleisiërs als de trend zich voortzet, wat ertoe leidt dat Russen de grootste markt voor Phuket zijn voor het vierde kwartaal." concludeerde Rangsiman.

Afbeelding na berichtinhoud
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij woont al ongeveer negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/