Lichaam van Thaise leraar gedood in Halloween-stormloop in Seoul arriveert in Thailand

nationaal —

Het lichaam van een 27-jarige Thaise lerares die stierf in de Itaewon crush in Seoul, Zuid-Korea, tijdens afgelopen Halloween, is aangekomen in haar geboorteplaats in de provincie Phetchabun.

De Koreaanse taallerares mevrouw Natthicha Makaew, bekend als "Leraar Bambam", was een van de 156 overleden slachtoffers die stierven in de Halloween stormloop in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul afgelopen zaterdag 29 oktober.

FOTO: Khaosod

Leraar Bambam is een Thaise onderdaan, geboren in het Lok Sam-district van Phetchabun. Na het behalen van een bachelordiploma in de Koreaanse taal aan de Maha Sarakham University, verliet lerares Bambam haar geboorteland om een ​​cursus Koreaans van zes maanden te studeren aan de Sogang University in Seoul om een ​​certificaat te behalen om de taal in Thailand te onderwijzen.

Haar lichaam arriveerde vandaag, 4.30 november, om 5 uur op Suvarnabhumi Airport. Ze werd naar haar moeder, de 64-jarige mevrouw Na Makaew, in Phetchaboon gebracht voor begrafenisdiensten.

FOTO: Khaosod

Volgens de ambassade zal de Zuid-Koreaanse regering 20 miljoen won (532,000 baht) uitkeren aan elk gezin en nog eens 15 miljoen (400,000 baht) voor transport en andere onkosten.

De familie van lerares Bambam heeft ook recht op een andere vergoeding – 50,000 baht voor haar begrafenis en 15,500 baht voor haar ouderdomspensioen – krachtens de Thaise Social Security Act, vertelde een Thaise arbeidsfunctionaris aan haar familie.

Dit kwam als een grote opluchting, aangezien de familie zich net had voorbereid om 400,000 baht te lenen om alle kosten te dekken.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media. 

Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij woont al ongeveer negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/