Grote, zeldzame Bryde's walvis dood gevonden bij Rawai, Phuket

Rawai-

Een enorme, zeldzame Bryde's walvis werd dood gevonden op het Racha-eiland voor het subdistrict Rawai, Mueang Phuket distrecht.

Het Phuket Fisheries Office kreeg bericht van de heer Sarit Jadee dat gisteren (30 oktober) een enorme walvis dood is gevonden op een strand op het Racha-eiland.

Het Department of Marine and Coastal Resources Phuket (DMCR) Office werd ter plaatse geroepen. De walvis werd dood aangetroffen op het Laem Sai-strand in het zuiden van het Racha-eiland.

Het werd geïdentificeerd als een vrouwelijke Bryde's walvis van minstens 13 meter lang. De walvis was al minstens een maand dood. De walvis werd teruggetrokken naar de kust om de doodsoorzaak te vinden die niet duidelijk was op het moment van de pers.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.