Laatste verdachte gezocht voor moord op Canadese zakenman in Phuket na 13 jaar gearresteerd

Phuket -

De laatste verdachte die werd gezocht wegens vermeende betrokkenheid bij de moord op een Canadese man in Phuket, werd uiteindelijk op zondag 30 oktober gearresteerd in Hua Hin, in de provincie Prachuap Khiri Khan, na 13 jaar ontsnapping.

Samran Seemek, 39, werd gezocht door de provinciale rechtbank van Phuket voor opzettelijke moord, zoals vermeld in het arrestatiebevel uitgevaardigd op 5 maart 2009.

Volgens de autoriteiten is de Canadees Francis Alex Degioanni, 34, die eigenaar was van Panorama Condominium in het district Kathu, op 19 februari 2009 doodgeschoten in zijn huis in het kanton Patong. Uit het eerste onderzoek bleek dat Degioanni naar verluidt een conflict met een Singaporese zakenman in de vastgoedsector.

De zakenman zou contact hebben opgenomen met een Thaise vrouw om gewapende mannen in te huren. Vijf van de zes verdachten, waaronder de zakenman en vier gewapende mannen, werden in 2009 gearresteerd, waardoor alleen Samran overbleef die naar verluidt onderdak voor de gewapende mannen vond en een motorfiets voor hen bestuurde.

Uit het lopende onderzoek bleek dat de laatste verdachte discreet samenwoonde met een oude vriend in het Hin Lek Fai subdistrict van Hua Hin. De functionarissen vroegen daarom om goedkeuring van de arrestatie van de provinciale rechtbank van Hua Hin voordat ze het huis van de verdachte binnengingen en de arrestatie uitvoerden.

Aanvankelijk ontkende Samran alle aanklachten tegen hem. Hij werd teruggebracht naar het politiebureau van Patong voor verder verhoor en gerechtelijke procedures.

Foto beleefdheid: Komchadluek

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Een Covid-19-verzekering nodig voor uw volgende reis naar Thailand? Klik hier.

Volg ons op Facebook

Ga met ons mee op LINE voor het verbreken van waarschuwingen!

National News Writer bij The Pattaya News van september 2020 tot oktober 2022. Nop is geboren en getogen in Bangkok en vertelt graag verhalen over haar geboortestad door middel van haar woorden en foto's. Haar educatieve ervaring in de Verenigde Staten en haar passie voor journalistiek hebben haar oprechte interesse in de samenleving, politiek, onderwijs, cultuur en kunst gevormd.