Chinese staatsburger en Thaise vrouw gearresteerd voor naar verluidt illegaal bezit van vuurwapens in luxe huis in Phuket

Kathu, Phuket –

Een Chinees staatsburger en zijn Thaise vrouw werden gearresteerd voor het illegaal bezit van een aantal vuurwapens in hun woning na een politieonderzoek op vrijdag 28 oktober.

De officiële huiszoeking werd uitgevoerd na een onderzoek naar de Chinese staatsburger, wiens naam werd achtergehouden door de autoriteiten, die naar verluidt op sociale media pronkte met zijn wapens.

Bij de huiszoeking werden in totaal 18 vuurwapens gevonden bij de luxe woning van het echtpaar. De meeste waren BB-kanonnen, maar sommige waren volgens de autoriteiten aangepast om ze met echte munitie te kunnen gebruiken.

Zijn 29-jarige Thaise vrouw, wiens naam alleen werd onthuld als Sapaworn, vertelde de politie dat sommige wapens op haar naam waren geregistreerd en andere niet. Naar verluidt bekende ze dat alle vuurwapens echt waren en dat ze nooit toestemming hadden gekregen om de vuurwapens te bezitten of te gebruiken.

Beiden werden naar een plaatselijk politiebureau gebracht en aanvankelijk beschuldigd van het bezit van vuurwapens zonder toestemming.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Een Covid-19-verzekering nodig voor uw volgende reis naar Thailand? Klik hier.

Volg ons op Facebook

Ga met ons mee op LINE voor het verbreken van waarschuwingen!

National News Writer bij The Pattaya News van september 2020 tot oktober 2022. Nop is geboren en getogen in Bangkok en vertelt graag verhalen over haar geboortestad door middel van haar woorden en foto's. Haar educatieve ervaring in de Verenigde Staten en haar passie voor journalistiek hebben haar oprechte interesse in de samenleving, politiek, onderwijs, cultuur en kunst gevormd.