Phuket's grootste verhalen van de afgelopen week: ergste overstroming in 50 jaar, Patong Hill Road stortte in, ontbrekende Rus en meer

Hallo, Phuket Express-lezers en supporters!

Het volgende is onze wekelijkse rubriek waarin we de beste lokale verhalen van de afgelopen week in ons gebied van Phuket belichten. Het aantal verhalen verschilt van week tot week.

Deze worden gekozen en samengesteld door onze redactie en zijn ontworpen voor onze lezers om snel een "inhaalslag" te krijgen van belangrijke verhalen die ze misschien hebben gemist. We publiceren dagelijks veel verhalen en het is gemakkelijk om belangrijke gebeurtenissen of veranderingen in ons gebied uit het oog te verliezen. We doen nationale samenvattingen in een apart artikel, dit zijn alleen de beste lokale verhalen in de provincie Phuket.

Ze staan ​​niet in een bepaalde volgorde van belangrijkheid, maar ongeveer in volgorde van publicatie. Deze zijn van maandag 17 oktober 2022 tot en met zondag 23 oktober 2022.

Laten we beginnen en kijken wat de beste lokale verhalen waren!

  1. De oude binnenstad van Phuket heeft het afgelopen weekend te maken gehad met de ergste overstromingen in 50 jaar, zeiden lokale bewoners tegen de media.

Phuket-inwoners, waaronder de heer Rewat Areerob, de voorzitter van de Phuket Provincial Administration Organization (PPAO), die zei dat hij ruim boven de vijftig is, maar weigerde zijn exacte leeftijd te geven, vertelden de Phuket Express sinds ze deze recente overstroming in de Phuket Old zijn geboren. Stadsgebied was de ergste overstromingen in 50 jaar.”

2. Een weg die leidt naar de Patong Hill in Phuket is begonnen in te storten na een aardverschuiving.

Automobilisten die op weg waren van Kathu naar de Patong Hill, meldden de schade op 3 oktober om 30 uur. Aan de ene kant van de weg begon het land te schuiven, waardoor het wegdek en de vangrail naar beneden kwamen.

Een weg die vanuit Kathu in Phuket naar de Patong-heuvel leidt, wordt nu tijdelijk afgesloten nadat deze door een aardverschuiving is begonnen in te storten.

De verkeerspolitie van Patong meldt dat de weg tijdelijk wordt afgesloten in de buurt van een bocht bij een waterpompstation in Kathu naar de Suwan Khiri Wong-tempel in Patong, op ongeveer 500 meter afstand.

De weg in Patong is klaar voor gebruik na tijdelijke reparatiewerkzaamheden die zeven dagen in beslag zullen nemen en de werkzaamheden zullen worden gestart nadat de huidige regen is gestopt.

De directeur van de Phuket Highway, de heer Yutthana Pitak, vertelde de Phuket Express: “De wegreparatiewerkzaamheden kunnen worden gestart nadat de regen is gestopt. De tijdelijke wegreparatie duurt ongeveer zeven dagen.”

Vanaf zondag is de weg afgesloten voor alle voertuigen en alleen te voet bereikbaar. De gemeentelijke autoriteiten van Patong hebben een pendeldienst geregeld vanaf het bord Patong City - Patong Firefighter Station.

3. Een andere aardverschuiving op een hoofdweg in Phuket heeft een hele rijstrook geblokkeerd in Rassada, Mueang Phuket, wat tot verkeerschaos heeft geleid.

Het verkeer heeft vertraging omdat de hele rijbaan wordt geblokkeerd door bomen en elektriciteitspalen. De verkeerspolitie heeft op de weg geassisteerd.

Een deel van de Bypass Road, een van de vele hoofdwegen in Phuket, is nog steeds afgesloten vanwege de angst voor meer aardverschuivingen onder een verlaten gebouw op de noordelijke rijstrook.

De gouverneur van Phuket, Narong Woonciew, heeft het gebied rond de Bypass Road geïnspecteerd om na te gaan hoe riskant het is om mogelijk meer aardverschuivingen te veroorzaken.

Een 30 jaar oud verlaten gebouw aan de grote ringweg in het Rassada-subdistrict, Mueang Phuket, wordt gesloopt.

Het duurt ongeveer twee weken voordat de sloop is voltooid.

4. Een flatgebouw met 32 ​​kamers in de wijk Samkong, subdistrict Rassada, district Mueang Phuket, stortte in. Er werden geen doden of zwaargewonden gemeld.

Een van de huurders vertelde de Phuket Express dat het flatgebouw de dag ervoor was begonnen in te storten. Er waren overdag enkele significante scheuren in het gebouw gevonden voordat het gebouw 's nachts instortte.

Er is opdracht gegeven voor de sloop van een ingestort appartement in Samkong, Rassada.

De burgemeester van Rassada, de heer Nakarin Yosangrat, vertelde de Phuket Express: “We hebben een juridisch document afgegeven aan de eigenaar voor de sloop van het appartement. Normaal gesproken geven we 30 dagen.”

5. Een 53-jarige vrouwelijke Russische toerist is vermist uit een hotel in de wijk Thalang.

Mevr. Elena Rusradchenko, 53, een Russische staatsburger, heeft geheugenproblemen.

Een vermiste Russische vrouw is voor het laatst gezien nadat ze de zee in was gegaan in Thang en haar kleren en schoenen op een strand had achtergelaten.

De politie van Sakoo, de toeristenpolitie van Phuket en anderen lanceerden sinds gisteren een zoektocht op zowel het land als in de zee. Tot nu toe is er echter nog geen spoor van haar.

Dat was alles voor deze week, zoals altijd bedankt voor je steun!

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.