Eerste cruiseschip arriveert in Patong na Covid-19

Patong, Phuket –

Het eerste cruiseschip is aangekomen in Patong, Phuket nadat de Covid-19-situatie is verholpen.

Een team van Phuket-functionarissen onder leiding van de gouverneur van Phuket Narong Woonciew en de directeur van de Phuket Tourism Authority of Thailand (Phuket TAT), mevrouw Natasiri Ronnasiri, vanochtend (24 oktober)th) verwelkomde toeristen die in Patong zijn aangekomen vanaf het cruiseschip 'SPECTRUM OF THE SEA'.

Mevrouw Nantasiri vertelde de Phuket Express: "Het SPECTRUM VAN DE ZEE heeft 18 verdiepingen met 2,137 kamers, restaurants, een pretpark, zwembaden, fitness, amusementsdiensten en meer."

“Er zijn 4,594 toeristen op het cruiseschip uit 55 landen. De meesten van hen komen uit Singapore, Maleisië, India, de Filippijnen en Indonesië.”

“Achthonderd van hen bezochten Patong en Phuket voor een dagtrip. Dit is goed voor het toerisme in Phuket, aangezien het allemaal toeristen zijn die veel geld uitgeven.”

“In 2019 kwamen er 154 cruiseschepen aan in Phuket met in totaal 485,598 toeristen.” concludeerde mevrouw Nantasiri.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.