Acht mensen geëvacueerd na aardverschuiving op Rang Hill in Phuket Town

Phuket-stad –

Acht mensen werden 's nachts geëvacueerd door een aardverschuiving op Rang Hill in Phuket Town.

Reddingswerkers werden na middernacht (20 oktober) op de hoogte gebracht van het incidentth) bij accommodatie op Kor Sim Bee Road op Rang Hill in Talad Nuea in Phuket Town.

De reddingsteams kwamen ter plaatse om de landzijde aan de overkant van Rang Hill te vinden. Acht mensen, waaronder een oudere persoon, werden met enige moeite uit het gebied geëvacueerd.

De Mueang Phuket District Chief Suwit Suriyawong inspecteerde het gebied vanmorgen en beloofde de beschadigde huizen en omgeving te herstellen en te repareren (20 oktober).

Over het hele eiland zijn veel aardverschuivingen gemeld.

Zware regen gedurende vele uren heeft aardverschuivingen veroorzaakt in Kamala, Patong en Kathu, waardoor ook elektriciteitspalen zijn gevallen.

Een aardverschuiving op een hoofdweg in Phuket heeft voor aanzienlijke verkeersvertragingen gezorgd.

Bewoners van Kamala in Phuket lijden nog steeds onder plotselinge overstromingen toen zand en aarde hun huizen binnendrongen.

Een huis van een priester in Kathu heeft te lijden gehad van plotselinge overstromingen en aardverschuivingen, zelfs nu meer regen vannacht Phuket teistert, wat de inspanningen om de overstromingen in het weekend op te ruimen, door sommige lokale bewoners de ergste in decennia wordt genoemd, bemoeilijkt.

Een andere aardverschuiving op een hoofdweg in Phuket heeft een hele rijstrook geblokkeerd in Rassada, Mueang Phuket, wat tot verkeerschaos heeft geleid.

Een weg die vanuit Kathu in Phuket naar Patong Hill leidt, wordt nu tijdelijk afgesloten nadat deze door een aardverschuiving begon in te storten.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Afbeelding na berichtinhoud
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.