Waterstanden in het Bang Yai-kanaal lopen over in de oude binnenstad van Phuket

Phuket-stad –

De waterstanden in het Bang Yai-kanaal hadden hun oevers bereikt voordat ze overstroomden en begonnen sommige delen van de oude binnenstad van Phuket weer te overstromen.

De regen is de hele dag en nacht doorgegaan in Phuket. Water in het Bang Yai-kanaal dat langs de oude binnenstad van Phuket stroomt, heeft zijn oevers bereikt en is overgevlogen. Sommige delen in de oude binnenstad van Phuket en nabijgelegen gebieden staan ​​onder water, zoals bij de Charter Bank Intersection, On Montri Road en Phang Nga Road.

De gouverneur van Phuket, Narong Woonciew, heeft de gemeente Phuket bevolen om snel water uit het gebied te pompen. Omwonenden worden gewaarschuwd om hun woningen naar hoger gelegen gebieden te verhuizen.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.