Kathu, Phuket heeft last van aardverschuivingen en plotselinge overstromingen

Kathu, Phuket –

Een huis van een priester in Kathu heeft te lijden gehad van plotselinge overstromingen en aardverschuivingen, zelfs nu meer regen 's nachts Phuket treft, wat de inspanningen om de overstromingen in het weekend op te ruimen bemoeilijkt, door sommige lokale bewoners de ergste in decennia genoemd..

Zware regenval in Phuket de hele nacht en tot vanochtend veroorzaakte overstromingen in veel gebieden op zondag (1 oktober)6th).

Vandaag (19 oktober) bezochten de Phuket-vice-gouverneur Amnuay Pitsuwan en het hoofd van het Kathu-district, Siwat Rawamgkum, het huis van een priester in het Bang Thong-district, nadat het gebied eerder deze week te lijden had gehad van plotselinge overstromingen en landverschuivingen.

De autoriteiten hebben de lokale bevolking geholpen om zand en grond uit het gebied te verwijderen en om meer aardverschuivingen te voorkomen.

Ondertussen inwoners van Kamala in Phuket lijden nog steeds onder plotselinge overstromingen toen zand en aarde hun huizen binnendrongen.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.